Idrottslyftet

IS Halmia är nu inne på sitt femte år med idrottslyftet. Vi fortsätter att bedriva idrottstimmar ute på både grundskolor och gymnasier. Allt är finansierat via Hallands Idrottsförbund och vi kan således erbjuda gratis aktiviteter till barnen i närområdet. Enda kraven är att våra timmar INTE ersätter befintliga idrottstimmar i skolan, samt att skolan ligger inom naturligt upptagningsområde för IS Halmia.

 

Tanken är att få barn och ungdomar att röra sig mer, men även att försöka locka folk till IS Halmias olika lag. Vi är just nu 2 ungdomstränare och 3 tjejer ifrån Halmias damlag som är ute på olika aktiviteter. //2012-11-01

 

Sedan 25/8 2008 jobbar Danny Delendzic med projektet Idrottslyftet för föreningens räkning. Projektet vänder sig till barn och skolungdomar runt om i Halmstad och dess omnejd. Danny började redan så smått under början på 2008 med att bygga upp kontakt med olika skolor, då var det Vallåsskolan f-3, Österledsskolan 7-9 samt Skavböke skola f-6 som han jobbade aktivt mot. Därefter blev det Vallåsskolan f-6. Trönningeskolan f-6, Esperedsskolan f-6, Österledsskolan 7-9, Jutarumsskolan f-5 samt Kattegattgymnasiet 1-3 som bearbetades fram till juni 2009. Från och med höstterminen 2009 var det Furulundsskolan f-9, Fyllingesskolan f-9, Slottsjordsskolan f-5 samt Kattegattgymnasiet 1-3 som var schemalagda. Nu under läsåret 2010/2011 är det återigen de senast åvanstående skolorna samt Nyhemsskolan f-5 & Sturegymnasiet 1-3, som får ta del utav hans tjänster. Projektet går över en 4-års period med möjlighet till ev fortsättning. Hittils är vi mer än nöjda.

 

Allt finansieras av projektet Idrottslyftet via Hallands idrottsförbund, där målbeskrivingen lyder att få fler barn och ungdomar idrottsaktiva och detta under en längre period i livet. Det finns så mycket mer än bara själva fotbollsspelandet,tydliga exempel på detta är domare. tränare och diverse funktionärsuppdrag. Vi inom IS Halmia vill självklart vara en del av detta projekt som vi på sikt hoppas generera duktiga barn och ungdomar till våran verksamhet.

 

Det har till dags datum även generat i 20-talet nya spelare till våra ungdomslag & dessutom fått vår fobollsskola att blomstra upp-vilket är oerhört glädjande. Den här siffran kommer säkert att ökas successivt, för det är så med barn & ungdomar, kommer en så kommer det flera.

 

Stort tack Rauni Hannula på HIF för ett gott samarbete, som vi hoppas fortsätter en lång tid framöver!