Hårda gänget

Inledning / förklaring

Varje lördag morgon träffas Hårda gänget för att spela fotboll och äta frukost tillsammans. Glöm damerna och herrarna för här är det fotboll på riktigt som spelas. Gliringarna och tråkningarna är många, svetten rinner och den interna kampen om vem som varit med i det segrande laget flest gånger är hård. Åldrarna är varierande och är från fina 50+ upptill fotbollsspelare med sina vackra ålder 80+.

När krutröken lagt sig efter en timmes spel så vankas det frukost, denna serveras av för dagen utsedd köksansvarig spelare enligt fastlagt schema. Diskussionens vågor går höga kring senaste resultaten för våra Halmialag och allehanda viktiga frågor som finns att beröra.

Väl mött på lördag morgon!!

Hårda gänget

HG – eller uttytt Hårda Gänget är inte alls lika hotfullt som det låter. Titeln antyder att vi med förkärlek spelar vår motionsfotboll utomhus. Numer hyr vi emellertid in oss i en angränsande hall under de kallaste vintermånaderna.
HG är en gren av Halmiaträdet. Vi samlas på Örjans Vall lördag morgon för att under kamratlig samvaro först motionera med en fotboll i form av tvålagsspel. Efter en timmes yster ”dans” kring bollen, dusch och ombyte på Örjans Vall, serveras vi kaffe och smörgås i Örjansstugan till självkostnadspris. Där finns plats för analyser och kommentarer, lösningar på viktiga världsproblem och en och annan satsning på kvällens V75. Betydande tid upptas även angående den interna kampen om antal matcher, målgörare, med i segrande lag m.m. Alla förehavanden registreras bokhållarmässigt och efter 12 månader koras den ärofyllda titeln: ”Årets lirare”.

Vi ser gärna nya ansikten i vår krets. Du bör ha fyllt 45 år samt vara rask och kry. För att ”skriva på” är medlemskap i moderföreningen IS Halmia ett krav, liksom att lösa vår årsavgift på 400:-. Intresserad?? e-posta till gte.arvidsson@telia.com.

Historia (redigerad, fragmentarisk text från klubbtidningen Rödtoppen jubileumsåret 2007. Nedtecknare Börge Jönsson)
Vid ett av Röda Ringens möten 1972 beslöts att starta en motionsgrupp för fotbollsspel på Örjans Vall. Intresset var stort från början och man spelade på Örjans grusparkering. När vintern kom blev det spel i dåvarande Sporthallens källare med grusgolv och betongpelare. Inför nästa vintersäsong ville ingen krypa ner i källaren igen, utan motionärerna fortsatte utomhus året om. Därav namnet Hårda Gänget.

På resande fot  HG har för vana att även besöka liknande föreningar på andra håll för att förbrödras i det magiska spelet runt bollen. Bortamatcher har spelats på mot lag från Värnamo, Smögen, Bangkok, Danmark, Tyskland och Holland.

Ingemar Petersson, legendarisk idrottsprofil och affärsman samt mr handboll i Halmstad, även en av HG:s grundare har myntat uttrycket: HG är en underbar församling och kan även översättas till Heta Grabbar, Härlig Gemenskap, eller när fruarna vid enstaka fester deltagit Happy Girls.

// Administrationen genom Jan Nordin (070-7578005)