Vår utbildning i dom äldre ungdomslagen kallar vi akademi, ett viktigt sista steg i spelarens förberedelse inför en eventuell uppflyttning i vår A-trupp. 2018 hade vi nio spelare i A-truppen som gått genom vår akademi i flera år, en siffra vi är mycket stolta över likt deras kunskap som håller för nivån och högre. Detta är en procent vi önskar skall öka på vägen fram och då är utbildningen i akademin mycket viktig, våra engagerade och kunniga ledare där gör ett fantastiskt bra jobb med våra ungdomar vecka ut och vecka in.

Är NI nyfikna på att titta in i denna verksamhet så deltar vårt U17 (födda 01-03) lag i ligacupen, äldst 02or får deltaga här, november-december och vårt U13 (födda 05-06) i vintercupen.

ISH U17 - Eskilsminne IF söndag 18/11 kl.14.00 (Skedalahed)
Helsingborgs IF - ISH U17 söndag 25/11 kl.14.00
IFK Värnamo - ISH U17 lördag 1/12 kl.13.00

FC Bellevue - ISH U13 söndag 18/11 kl.11.00
ISH U13 - GIF Nike lördag 24/11 kl.16.00 (Halmstad Arena)
ISH U13 - BK Astrio söndag 9/12 kl.12.00 (Halmstad Arena)

Erik Ferman Erik Ferman
Spelare 12 att förlänga över 2019 med herr är - Erik Ferman;
Vi är mycket glada över att lyckats förlänga med lagets viktiga "pappa" Erik Ferman, 28 år idag. Ferman själv är ung i kropp/sinne och vill ständigt förbättras på plan som utanför.
Erik har haft en mycket viktigt roll i vår trupp 2018 = "ordning och reda, nu behåller VI det  seriösa spåret". Förutom pappa-rollen i truppen har Erik varit en klar ordinarie spelare i årets startelvor och bidragit riktigt bra för årets resultat - dessutom har Mr Ferman än mer utveckling i sig.

Läs hela inlägget »
Från vänster; Emmy Lundkvist, Saga Holm, Sandra Holm. Från vänster; Emmy Lundkvist, Saga Holm, Sandra Holm.
Vårt damlag har tränat i två veckor nu (6 gemensamma pass) efter lite vila. Träningen (inkl provspelare) pågår i tre veckor till och avslutas med träningsmatch hemma mot Göteborgs DFF söndag 9 december.

Våra nya tränarstab är nöjda med vad dom ser under träning och responsen är tydligt positiv, eventuella nya visar upp sig positivt som att befintliga ser pigga ut med en nytändning.

Dom första tre nyförvärven inför 2019 är;
Saga Holm - 01a från IF Centern.
Emmy Lunkvist - 01a från Kvibille BK.
Sandra Holm - 01a från IF Centern.

Samtliga är hårt arbetande spelare med bra teknik/spelförståelse som stort driv för sin fotboll, mycket goda personligheter dessutom. Sandra gjorde exempelvis 12 mål i årets division 2 spel. Saga och Sandra har offensiven som sina närmaste positioner, Emmy är lite mer allround. Samtliga har dessutom fotboll på skoltid (NIU Sannarpsgymnasiet), vilken är en klar fördel för individens utveckling - HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!!

I övrigt fortgår truppbygget och många befintliga har skrivit på för ytterligare ett år i Halmia-dressen, vår föryngring i truppen fortgår också för bättre långsiktighet. Några av våra spelare har blivit uppvaktade på högre nivå, vi får se vart detta tar vägen. Någon funderar på att trappa ner lite, mer konkret information kommer under december.

Känns som att 2019 kan bli ett riktigt bra år för IS Halmia Dam och det på flera plan!!