Halmia greppar efter halmstrån

Med bara tre omgångar kvar så var förra omgångens förlust borta mot Mariebo extra tung. Nu känns förstaplatsen långt borta där även tvåan Bergdalen ska passeras. Bollen är dock rund och det är inte slut förrän den där damen sjunger...

Böljan har haft en tung säsong där det dröjde fem omgångar innan första vinsten kom, och det har inte blivit några fler sedan dess. Med sina 5 inspelade poäng så befinner man sig på den näst sista platsen i tabellen, med endast nordhalläningarna Onsala bakom sig. Med ynka tre omgångar kvar är man i stort behov av poäng, och då allra helst en seger för att klamra sig över nedflyttningsstrecket. Räddningsplankan kan vara att man tar sig an Ulricehamn (placeringen över i tabellen) i nästa omgång, och där lär inget annat än seger räcka för eventuellt nytt kontrakt. I truppen finns tre tidigare Halmianer i Alva Johansson, Emmy Zetterberg och Wilma Rydell.

Halmia har repat mod efter förlusten i seriefinalen mot Mariebo senast. Azra Tokovic är tillbaka i truppen som i övrigt är intakt. Truppen är fast besluten att göra "sitt" och sätta press på övriga topplag inför avslutningen. Laget har tagit rejäla kliv under årets säsong och det ska bli oerhört spännande att följa laget framöver och inför kommande säsong, här finns mycket bra att bygga framgång kring.

Huvudtränare Peter Blomqvist tankar efter Mariebo och inför Böljan:
- Var vi nervösa? Var vi fega? Tagna av stundens allvar? Åsikterna fanns under och efter matchen mot Mariebo. Jag ställer inte upp på det. Tjejerna har karaktär. Vi har istället valt att titta taktiskt på matchen. Vi radade upp möjligheter att sätta bollar i djupet. Men motståndarna var där med en fot för ofta. Vad kunde vi då gjort annorlunda?! Vi har tittat på hur avstånd, luckan mellan motståndare och fart i aktionen är avgörande för hur och var vi sätter boll och löper. Vi har även tittat på hur vår 9:a ska försvåra för att blocka passningen och samtidigt erbjuda ett alternativ till. Helt enkelt ökat tydligheten i vårt spel. Det här ska vi bli bättre på, och det redan mot ett vilt kämpande Böljan. Vi vill vinna och visa att vi alltid är redo att göra vårt bästa. 

Avspark imorgon fredag 18/9 kl 19.00 på Allsvenska Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg.

Länkar:
Division 1 Mellersta Götaland
IF Böljan

// Christoffer Andréasson
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: dam

Dyrköpt avancemang i spännande semifinal!

Ja herregud vilken match det blev på Söndrums IP, och det var ju tur att matchen hade tidig avspark med tanke på avsaknaden av elljus.

Första halvlek inleds i ett högt tempo från hemmalaget som via sitt presspel tar tag i taktpinnen direkt. Halmia lyckas inte få igång sitt passningsspel utan hemmalaget är taggade till tårna och forcerar mot Oskar Bengtsson i Halmiamålet.
1-0 kommer redan i den 5e minuten när Per Gulda (släkten är värst) snappar upp en andraboll efter hörna och skickar in ledningsmålet genom röran framför mål. 
Redan i den 10e minuten kommer dock kvitteringen till 1-1, detta efter att Halmia vunnit fast bollen på offensiv planhalva. Halmias duracellkanin Oskar Törnfeldt skickade in ett högerinlägg som Romario Hulea mycket vackert skarvade in bakom den fd Halmiamålvakten Andrée Pettersson. Det är dock fortsatt hemmalaget som är hungrigast i en smått galen första halvlek. Nästa mål kommer i den 20e minuten och ger Astrio ledningen med 2-1. Ett fint anfall på högersidan, en snygg skarv framför mål och plötsligt står 16-åriga Leo Hedenberg fri vid bortre stolpen och bara behöver raka in tvåan.
Astrio är klart bättre än Halmia dem första 45 minuterna och gör även 3-1 (Per Gulda, igen!) på en målvaktsretur i den 36e minuten. Visst, Halmia skapar några bra lägen men ledningen för hemmalaget i halvtid är rättvis.

I starten av andra halvlek så kommer Halmia mer rätt in i spelet på offensiv planhalva, kanske lite eftersom att Astrio inte orkar fullfölja sin aggresiva press och därmed ger större ytor till bortalaget. 3-2 kommer ganska snabbt, nämligen i den 52a minuten när Oskar Törnfeldt får bollen till skänks av Astrios målvakt och enkelt kan placera in reduceringen. Därefter är det en Halmia som styr matchen i jakten på kvitteringen, och ett Astrio som mer får intikta sig på omställningar när chansen ges. 
Det saknas inte lägen för fler mål, både 4-2 och 3-3 hängde i luften flera gånger och det är nästan lite märkligt att nästa mål dröjde hela vägen till den 83e minuten. Då kom nämligen 3-3, och vem var det inte som dök upp på rätt ställe om inte den numera notoriske målskytten Oskar Törnfeldt som nickade in sitt andra mål för dagen på en hörna. Astrio har sedan den första chansen att trycka in sitt fjärde mål för kvällen, men Halmia lyckas rensa undan bollen framför fötterna på framrusande Astriospelare vid bortre stolpen. Minuterna senare är det dags igen när Astrio spelar in bollen från höger, två hemmaspelare rusar fram mot mål för att stöta in den, men båda missar med ytterst liten marginal.
Bästa läget får dock Halmia i en omställning där Kenan Covrk löper sig igenom efter fin framspelning av Rasmus Bengtsson. Kenan blir dock brutalt nersparkad precis i skottläget, helt utan konsekvens för domaren som viftar avvärjande. Kenans fraktur i foten samt ledband av (visade röntgen idag onsdag) håller inte med...

Matchen slutar 3-3 efter full tid och förlängning tar vid. Här har båda lagen ytterligare möjligheter att avgöra, med viss fördel Halmia som hämtat upp 1-3 och sitter i förarsätet. Trots lägen åt båda hållen så slutar förlängingen mållös och straffar får avsluta denna rysare. Dem första 12 (!) straffarna går i mål, den 13e missas av Astrio och på den totalt 14e straffen så avgör Halmias Hasanen Nazar!!!

DM-Final mot Ullared alltså, dessutom en direktplats till 2021 års Svenska Cupen. Men som vi skrev i inledningen så blev segern dyrköpt. Med redan stora skadebekymmer så kan vi efter gårdagens match lägga ytterligare fyra (!) spelare på skadelistan. Erik Ferman och Albin Mazreku fick bryta med ljumskproblem, Kenan Covrk drabbades av en fraktur/spricka i foten i samband med straffsituationen och Romario Hulea drog baksida lår.....

Vi måste ändå se detta med klart positiva ögon, och då lyfter vi först fram moralen i detta gäng!
Mentalt och fysiskt tröttkörda så vände man 1-3 till 3-3 och sätter sedan samtliga 7 straffar, det är riktigt imponerande. Dessutom fick våra tre fd akademispelare Ben Guimson, Hampus Gegö och Hasanen Nazar värdefull speltid och alla skötte sig med beröm godkänt. Nu håller vi alla våra tummar för positiva besked inför söndagens seriematch, 11 spelare på skadelistan är NÅGRA för många i detta viktiga läge av säsongen.

Nästa match är på söndag 20/9 kl.16.00 hemma på Örjans vall mot kommande DM-finalmotståndaren Ullareds IK. För biljetter till matchen, se tidigare nyhet.


Länkar:
DM semifinaler
BK Astrio
Hallandsposten


// Christoffer Andréasson

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: herr

Hallandsderby mellan två lag i stort behov av poäng

På söndag 10/9 kommer Ullareds IK på besök till Örjans vall. Matchen startar 16.00 och för att få biljetter gäller nedan:

OBS! Endast 49 biljetter tillgängliga!!

Mail/sms = går att boka nu direkt.

* Maila christoffer@halmia.se och ange i vilket namn och hur många biljetter som önskas.
* Smsa Christoffer på 0704-045599, ange samma som ovan.

För medlemmar i Club 1907 och er med årskort gäller samma som ovan, dock ej nedan information om inträde.

Efter er anmälan så sätts ni upp på en lista som bockas av vid insläpp där ni även betalar via swish/kontant. 100 kr per biljett gäller för samtliga pga nuvarande restriktioner.

OBS! Pga det låga antalet tillgängliga biljetter så vill vi prioritera medlemmar och anhöriga före ev bortasupporters. Ullaredsupporters hör av sig med start torsdag, ni får besked omgående om ni blivit tilldelade biljetter. OBS!

Vid eventuella frågor så hör av er!

// Christoffer Andréasson
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: herr

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv