Rasmus Bengtsson stannar i IS Halmia. Foto: Privat Rasmus Bengtsson stannar i IS Halmia. Foto: Privat

Vänsterbacken stannar kvar.

Rasmus Bengtsson, 25 är klar för sin 6e säsong i IS Halmia.

Med sin löpkapacitet och oömma spelstil har "Ralle" växt fram som en publikfavorit på Örjans vall. Nu fortsätter resan med Halmia och kan Ralle höja sin lägstanivå så finns det potential för spel betydligt högre upp i seriesystemet, och förhoppningsvis även då i Halmia.

Detta betyder att herrarnas trupp i dagsläget ser ut enligt följande:

Målvakter
Markus Rydeberg - Förlängning

Försvarare
Erik Pålsson - Förlängning
Adrian Hallsö - Förlängning
Erik Ferman - Förlängning
Rasmus Bengtsson - Förlängning

Mittfältare
Kenan Covrk - Förlängning
Kristoffer Thydell - Förlängning
Ola Lindh - Förlängning
Alexander Arvidsson - Ny från Halmstad BK

Anfallare
Oliver Brynéus - Slutet på april-augusti
Oliver Hansson - Ny från BK Astrio
Jonathan Eriksson - Ny från Laholms FK
???

Med reservation för antalet platser och den exakta fördelningen av positioner.

Etiketter: herr

Lördagens rad är här.

Klicka på bilden för att förstora.

Etiketter: föreningen
Från vänster: Erik Ferman, Ola Lindh och Alexander Arvidsson. Foto: IS Halmia Från vänster: Erik Ferman, Ola Lindh och Alexander Arvidsson. Foto: IS Halmia

Två trotjänare och ett nyförvärv

Det fortsätter att ramla in signaturer till föreningens herrtrupp, och nog ser det intressant ut såhär i slutet på november.

Dem två kontraktsförlängningarna behöver väl egentligen inga presentationer. Två rutinerade Halmianer som är minst lika viktiga på som utanför plan.

• Erik Ferman; har hunnit fylla 30 år och är inne på sin andra vända i Halmia, detta efter en kortare utflykt till Tvååker under 2016. Erik värvades från IFK Värnamo inför 2014 och är ett fullblodsproffs uti fingerspetsarna. Hos Erik får du hög lägstanivå, känslig högerfot och en pådrivare både i omklädningsrummet och ute på planen.
  • Ola Lindh; är märkligt nog bara 28 år ung, detta trots att han tillhört Halmia sedan 1929. Ja så känns det faktiskt, men sanningen är att Ola kom till Halmia 2012 och alltså går in på sin 10e säsong i föreningen! En lagspelare som du kan placera vartsomhelst på planen. Härlig hybrid mellan teknik och kraft som aldrig viker ner sig.

Och så till nyförvärvet, en häftig värvning som nog dyker upp lite oväntat för många.
  • Alexander Arvidsson; 22 år från Halmstad BK.
"Alex" med meriter från det Svenska P98-landslaget kom fram som ett stort utropstecken i grannklubben Halmstad BK. Den storväxta defensiva mittfältaren imponerade på många och spåddes en ljus framtid. Ett skadehelvete utan like har dock förföljt Alex dem senaste åren, hur ska man annars beskriva tre korsbandsskador, en meniskskada och en avsliten knäskålssena sedan 2015. Efter månader av år med rehab är nu Alex redo för nästa äventyr, och detta hos oss i IS Halmia.

Alexander säger såhär om möjligheten att återigen få snöra på sig skorna:
- Jag är otroligt tacksam för att jag får chansen med "rival"-klubben (glimten i ögat), att dem tror på mig. Målet är att få kontinuitet i min fotbollsträning från och med januari 2021, då jag fått godkänt av min sjukgymnast Simon. Jag vill även passa på att tacka honom för den tiden han lagt/ lägger ner på mig dag ut och dag in. Utan honom vore detta inte alls aktuellt. Nu är det fokus på att stegra min fysiska status och jag vill göra allt för att kunna bidra med det jag kan både på och utanför plan för Halmia.
Jag blev otroligt glad när Leif ringde upp mig en fredagkväll, det känns extra, det känns genuint och jag är tacksam för att Halmia vill ge mig chansen. Jag trodde inte detta var möjligt efter allt jag gått igenom, men man ska bevisa att allting är möjligt bara man tror på det och om man jobbar hårt dag ut och dag in. Det här ska bli mäktigt, otroligt kul och spännande att få spela fotboll för Halmia. Nu gäller det att vara ödmjuk och ta dag för dag och se hur allt utspelar sig.

Varmt välkommen till IS Halmia Alexander!!

Etiketter: herr