Johan Sjögren i den nya matchtröjan. Foto: Privat Johan Sjögren i den nya matchtröjan. Foto: Privat

Idag blev det klart att Johan Sjögren tar plats i herrarnas trupp för 2018.

Melker Petrelius, Edmond Tasimder, Alexander Wallgren och Anton Holmer tog klivet upp till herrlaget inför säsongen, men lagkamraten Johan Sjögren (född 98) fick vänta på sitt lärlingskontrakt då en korsbandsoperation ställt till det. 
Johan gjorde ett par träningsmatcher med A-laget inför fjolårets säsong och imponerade på många, tyvärr dröjde det inte länge innan knät satte stopp för både uppflyttning och fortsatt spel. Via en lång men positiv rehab närmar sig Johan nu comeback efter skadebekymren.

Johan är en ambitiös och trevlig grabb som vet vad han vill med sin fotboll, han är ganska allround som spelare och har nog ännu inte riktigt hittat "sin" position där han kan få ut max. 

Vi välkomnar Johan till herrtruppen och ser med spänning fram emot vad han kan åstadkomma när det nu närmar sig comeback.

// Christoffer Andréasson
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: herr

Seger trots halva matchen med en spelare mindre

Halmias damer tog en rättvis och säker seger trots att man fick en spelare målchansutvisad i slutet på första halvlek.

Med halvtimmen spelad gjorde Halmia 1-0, en ledning som dock bara höll i fem minuter innan det blev 1-1. Sen kom alltså målchansutvisningen som dock inte förändrade matchbilden märkbart. 
Halmia var snäppet större än sina motståndare matchen igenom och det borde han blivit en större segermarginal sett till spel och målchanser. Nu är ju dock inte resultatet det viktiga utan prestationen och där kan tjejerna vara nöjda med sitt dagsverk.
Segerskytt blev Cornelia Ericsson som i den 75e minuten gjorde 2-1.

Nästa match är borta mot Valinge Derome söndag 25 februari.

// Christoffer Andréasson
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: dam

Imponerande insats trots förlust

Det var ett skadeskjutet Halmia som begav sig till Jönköping under lördagen. Sedan tidigare hade Anton Holmer och Edmond Tasimder lämnat återbud pga sjukdom och Viktor Jarälv kastat in handduken pga ryggproblem. Bättre blev det inte av att Emil Håkansson och Adrian Hallsö insjuknade under natten och Halmia fick därför resa med endast tretton spelare, varav ingen ordinarie mittback.

Det visade sig dock ännu en gång att matcherna inte avgörs på pappret även om det var mycket Husqvarna den första kvarten. Malte Påhlsson räddade ett avslut till hörna innan hemmalaget via en kontring gjorde 1-0 i den 13e minuten. 
Därefter växte Halmia in i matchen ordentligt och bara sju minuter senare var det kvitterat till 1-1 av den notoriske målskytten Vuk Lugonjic. Halmia tog över mer och mer och provspelande Pascal Durugbur hade bla ett skott i ribban när Halmia via sitt bollinnehav tryckte på för ledningsmålet. 
Husqvarna som till vardags spelar division 1-fotboll fick mest ägna sig åt kontringar och det gjorde man iofs bra, tex när man med fem minuter kvar av halvleken tog ledningen med 2-1.

Trots underläge i halvtid var det ett Halmia med stort självförtroende som tog sig an den andra halvleken och det dröjde inte länge innan Isak Petersson träffade insidan av stolpen men fick se returen rensas undan. Halmia fortsatte dominera bollinnehavet och gav dem två ungtupparna Melker Petrelius och Alexander Wallgren chansen i andra halvlek sedan Rasmus Bengtsson (lårkaka) och Hassan Maatouk blivit utbytta. Bytena förändrade dock inte matchbilden utan Halmia öste på framåt och var sånär på att kvittera när ett avslut styrdes strax över hemmalagets ribba. På efterföljande hörna nickade dock Marcus Jönsson in 2-2 med ca 20 minuter kvar av matchen. 

Med knappa tio minuter kvar på klockan får Halmia ett kanonläge att ta ledningen i matchen men trots en fin action av Isak där han rundar målvakten går avslutet tätt utanför stolpen istället. 
Med bara minuter kvar av matchen får Husqvarna en frispark som leder till segermålet 3-2.

Med tanke på att båda mittbackarna saknades och att vi bara hade två avbytare så får denna insats ses som riktigt imponerande mot ett kvalificerat div1-motstånd. Husqvarna var effektiva och tog vara på sina chanser samtidigt som Halmia brände några kanonlägen. Hur som helst så är det en träningsmatch och där är prestationen betydligt viktigare än resultatet, och just prestationen idag var ypperlig. 

Nu laddar vi batterierna inför nästa helgs dubbla hemmamatcher, lördag mot Prespa Birlik och söndag i DM mot samarbetsklubben Trönninge IF.


I övrigt kan vi meddela att Halmia U17 tog en meriterande seger nere i Trelleborg med siffrorna 3-1.

// Christoffer Andréasson
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: herr

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv