Uppvärmning/rörlighet från en av träningarna under lördagen. Uppvärmning/rörlighet från en av träningarna under lördagen.

TRÄNINGSLÄGER + NYFÖRVÄRV

En dag vid herrarnas träningsläger ser ut ungefär så här;
07.00 Uppgång (vissa kan dra sig ett tag till...)
08.00 Frukost
09.00 Träning
11.30 Lunch
15.00 Träning
17.30 Middag
19.00 Aktiviteter, inkilning m.m...

Staben har så här långt hunnit med vad dom planerat som; försvarsspel, anfallsspel (speluppbyggnad m.m), fasta situationer, samtal med spelare etc. Väderleken har varit skiftande men gott väder överlag, bra boende och go mat. Hemgång måndag eftermiddag och i Halmstad sent måndag kväll.

Herrtruppen har lyckats få in kompletteringar i sin trupp och därmed är truppen för dagen komplett inför årets seriespel (ev kan förändringar ske under sommaruppehållet);
Michael Babier (24 år) - försvarsspelare och ytterback i första hand men kan även spela på andra positioner. Babier hade vi hos oss 2018 också med gott resultat, i sina bästa stunder en klass-spelare för nivån.
Oskar Gustafsson (20 år) - vår egenfostrade Oskar som valde studier i college, med fotboll på bra nivå,  "overthere" fr o m augusti 2018 kommer hem till Halmstad fr o m 5 maj för ett längre lov (tillbaka till USA i början på augusti). Under sitt långa lov hemma i Halmstad tränar och spelar Oskar fullt ut med ISH.
Albin Mazreku (18 år) - Albin kommer från vår grannförening HBK och en spelare som huvudtränare Goran haft under sina vingar tidigare. Albin passar fint in i vår spelmodell och är offensivt lagd - hjärtligt välkommen till IS Halmia Albin. Albin hann följa med på herrarnas träningsläger i Spanien.

Läs hela inlägget »
Qviding FF - IS Halmia 1-2 (0-2)
Mål: Matilda Olsson, Evelina Brag

Idag mötte vårt damlag ett mycket bra division 1 lag på Valhalla IP i Göteborg, ett Qviding som vunnit alla sina träningsmatcher i år fram tills nu - bl a har dom besegrat Sjömarken med 5-2 (som ISH besegrade med 2-0 förra helgen). Första halvlek idag är ok, trots ledning 2-0 för ISH, men laget kan så mycket mer. Laget försökte idogt men idag stämde det inte riktigt, andra halvlek äger Qviding och då fick ISH ägna sig åt försvarsspel till stora delar - positivt i det är att detta är bra och stabilare än ifjol. När lagets spel sitter där offensivt är det av, för nivån, mycket hög kvalite....idag dock sådär i offensiven.

1-0 målet idag är efter ett bra anfall som avslutas med "tråckel" och till slut, efter ett par möjligheter, mål utav Matilda från nära håll. 2-0 är också efter ett bra anfall där Matilda gör en stark individuell prestation och frispelar Evelina Brag som pangar upp 2-0 i nättaket. Hemmalagets reducering är en snygg träff och halvvolley från ca 16 meter otagbart för vår Sara i målet, Sara gör en mycket stabil och bra match idag...speciellt i andra halvlek då laget är tillbakapressade.

Laget/truppen;
Sara
Lina-Celine-Alicia-Frida
Hanna-Alva-Evelina P
Nellie-Matilda-Evelina B
Avb: Saga (in 45), Sandra (in 45), Emmy (in 45), Tilda (in 45), Cornelia J.

Detta var dag 2 av 3 för dam i helgens Göteborgläger, ikväll väntar en trevlig "frikväll". Imon e.m hemgång.

Nittorp borta nästa helg på lördagen och Laholm i DM 2 april borta därefter innan seriepremiär hemma mot Eskilsminne lördag 13 april kl.12.00.

Läs hela inlägget »
Bild från herrarnas träning fredag f.m 22 mars. Bild från herrarnas träning fredag f.m 22 mars.
DAM
Damlaget lämnade idag strax efter 16.00 Halmstad Arena i föreningens minibussar plus en personbil för avfärd mot ett hotell centralt i Göteborg. Efter incheckning gemensamt gott käk i närliggande restaurang. Under kvällen lagaktiviteter med bl a trevlig inkilning. I morgon härlig hotellfrukost innan laddning match kl.13.30 mot Qviding på Valhalla. Efter denna match mat och vidare lagaktiviteter innan frikväll...18 spelare + 2 ledare är medverkande.

HERR
Avgång Örjans Vall torsdag 21 mars strax efter 07.00 och incheckning hotell på Alicante ca 15.00, information och lagaktiviteter under sen eftermiddag och kväll. Idag fredag två träningar på god plan gångavstånd från boendet, bra träningar i god temperatur. Ikväll lagaktiviter...20 spelare + 4 ledare är medverkande.