IS Halmia - Hittarps IK 2-1 (1-0)
Mål: Isak Petersson, Zemri Callaku

En mycket viktig seger för att fortsatt ha häng på kvalplatsen till division 1, dvs andra platsen i serien. Skall väldigt mycket till för att Lindome skall tappa detta, trots att dom möter oss på Örjans Vall!! 29 september.

En mycket rättvis hemmaseger idag där ISH styr mer eller mindre hela matchen. Hittarp var ändå ett formstarkt lag innan vårt möte idag, obesegrade efter uppehållet och fem raka vinster. ISH tar tag i taktpinnen direkt och har det större bollinnehavet utan för den skull skapa klara målchanser (svårt också med tanke planunderlaget att få till det där lilla extra). Men man kände att det närmade sig ett hemmamål och i 26e minuten rullar ISH upp Hittarp och Michael "Mike" Babier chippar vidare bollen till framrusande Isak som dunkar in 1-0. Rättvis hemmaledning i paus och frusterande bortaspelare går ut till pausvila.

Andra halvlek fortsätter med liknande utseende som första men i andra skapar ISH fler klara målchanser, Hittarp öppnar upp sig lite mer också för dom måste ju framåt. Publiken vill rättvist ha till sig 2-0 men det dröjer till 85e minuten, hemma mot Varbergs GIF körde Zemri/Marcus en läcker "hörnvariant" och den kopierade dom idag men med Zemri som trixare och avslutare denna gång - snyggt, kyligt och mycket rättvist. Hittarp fick en reduceringsmål i 93 minuten, sista övertidsminuten spelade ISH av snyggt.

Melker Petrelius (född -98) startade sin första division 2 match idag och spelade samtliga 94 minuter på ett godkänt vis, kul att fortsätta med egenfotstrat som håller för nivån. Emil Håkansson gjorde comeback sista 5 minuterna idag efter sin fotfraktur i maj, bra jobbat Emil. Så trots Hallsös avstängning och Baggners ögonskada kan vi ändå formera ett starkt division 2 lag som vinner på ett kontrollerande vis.

Snygg publiksiffra trots Halmstad Arena, mycket tack vare Halmifemman pristagare och en supporterbuss från Hittarp. Några Halmia-fans hade varit på Örjans Vall först, några av dessa kom till Halmstad Arena men några åkte hem - VI förstår = ÖRJANS VALL ÄR VÅR FINA OCH STOLTA HEMMAARENA OCH SKALL SÅ FÖRBLI!!!

Publik: 418

Halva potten: 5842

POÄNGLIGAN
3: Viktor Jarälv
2: Zemri Callaku
1: Vuk Lugonijc

Läs hela inlägget »

IS Halmia - Borgeby FK 2-1 (2-1)
Mål: Matilde Abrahamsson, Evelina Persson

Vårt talangfulla lag visade idag upp många goda skills som talar mer om mognad än talang - imponerande 2-1 seger mot redan klara seriesegrarna Borgeby, som VI grattade dagens motstånd med en välförtjänt segerbukett före matchstart.

ISH ville mycket idag och segern var rättvis, Matilde snappade upp en boll efter lite tveksamheter i Borgebys backlinje och placerade kyligt in ledningsbollen. 1-1 därefter. 2-1 före paus genom Evelina som kämpade snyggt och personligt in hemmalgets andra mål som skulle visa sig vara segermålet, trots missad straff utav bortalaget därefter. VI befäster andra platsen i och med vinsten och så vill VI ha det hela vägen.

Borgeby är som sagt klara seriesegrare, men måste kvala mot annan division 1 seriesegrare om platsen i Elitettan - detta avgörs i två matcher hemma/borta. Märkligt, vinna en serie och ändå behöva kvala för avancemang....

Nästa match för vårt damlag är hemma igen och då mot Växjö DFF Akademi 22/9.

POÄNGLIGAN
3: Alva Hed
2: Evelina Persson
1: Gresa Berisha

Halva potten vinsten: lottnummer 5911

Publik: 50

DAM
IS Halmia - Borgeby FK
Lördag 15/9 kl.14.00 (Halmstad Arena)

Grym utmaning väntar vårt damlag idag, redan klara seriesegrarna Borgeby kommer på besök - GRATTIS Borgeby, imponerande!!
Med andra ord seriefinal och vårt lag går hårt för andra platsen i serien, kul att mäta våra krafter med ett klart Elitettan-lag dessutom. Borgeby har två riktigt vassa spelare och skyttar i Michaela Johnsson på 18 mål som Mathilda Holmberg på 15 mål, tillsammans 33 mål av lagets 63. Vår skyttedrottning Matilda Olsson har gjort 14 mål så här långt, en match i matchen kan man säg.
Borgeby har endast en förlust (2-3) så här långt och den kom mot Hammenhög strax före sommaruppehållet, kommer den andra idag!?

HERR
IS Halmia - Hittarps IK
Söndag 16/9 kl.16.00 (Halmstad Arena)

Idag kommer serietrean Hittarp på besök, för icke vetande så ligger Hittarp strax utanför Helsingborg mot Höganäs utmed kusten. Ett Hittarp som likt vi jagar en kvalplats till division 1, förlorar ISH idag så är nog den möjligheten borta men förlorar Hittarp så har dom nog fortfarande möjligheten. Vi besegrade Hittarp borta i våras med 3-0 efter en mycket väl genomförd match. Hittarp sågade nog av Sävedalen vid deras möte under förra omgångens seger för Hittarp med 2-1, segermålet inslaget i minut 92. I serien har ju Lindome gjort 53 baljor framåt, Hittarp 48 och VI 46...borgar kanske för anfallsinriktad fotboll idag.
Vi har ju blivit flyttade igen från vår hemmaborg Örjans Vall, här går IS Halmia ytterligaste en viktig match men då utanför plan och mot annat ”motstånd” för förbättring och rättvisa!!
Vår herrtrupp kämpar på och visar upp stort proffesionellt beteende trots svåra träningsförhållanden och förflyttningar, grym skalle hos vår spelare. Lite strul med lättare sjukdomar har också stött till negativt i veckan - ”allt som inte dödar härdar”, sa någon vis människa.

VI hälsar domare-gästande lag-sponsorer-medlemmar och publik hjärtligt välkomna till Halmstad Arena - VI skall som vanligt försöka att bjuda på god underhållning!!