Jasmin Barucic Jasmin Barucic

IS Halmia kan glädjande presentera ett offensivt nyförvärv i form av målskytten tillika Halmstad-bekantingen (bor i Halmstad) Jasmin Barucic.

Denna 1.96 cm långa 22-åring (23 i december på julafton, född 1996) har ISH haft hos sig vid provträningar tidigare men då har inte ISH gått vidare med Jasmin - mest pga att ISH haft skyttar då som Joe Sise-Vuk Lugonijc-Isak Pettersson m fl. Nu när Jasmin sökte sig till Halmstad igen så var inte ISH sena att nappa på detta med tanke på forwardstapp. Jasmin har öst in mål i sina tidigare föreningar - Snöstorp/Nyhem (skytteligavinnare i div 3), Tvååker (div 2) och i år Stafsinge (10 av lagets 23 mål under del 1 2019).

Trots att Jasmin själv önskade bryta med Stafsinge så äger Stafsinge rätten på Jasmin, ISH var tvungna att lösa Jasmin från Stafsinge. Inget IS Halmias tajta budget kunde lösa utan generösa Halmianer bland våra sponsorer som supportrar gick in med stöttning för att möjliggöra detta. Inga stora pengar men finns inga i budget så blir det svårt - stort TACK skickas härmed till nämnda och berörda personer (inga namn). Jasmin gör sin första träning med ISH i morgon måndag, är spelklar för laget nu och skrivit på för 1 1/2 år.

Jasmin säger;
- Jag är mycket glad, tacksam och stolt över att detta blev möjligt nu. Jag skall göra allt jag kan och lite till för att bidra till fortsatt toppkänning för ISH och ser fram emot att träffa samt börja träna med laget i morgon.

Hjärligt välkommen till IS Halmia Jasmin!!

Läs hela inlägget »
Sofia Voldby, född 2002 - med den tunga guldpokalen! Sofia Voldby, född 2002 - med den tunga guldpokalen!

VI har ju tidigare skrivit om Gothia Cup på olika vis, ett var utlåning utav våra yngre damspelare. Sofia Voldby blev den enda lyckliga som fick uppleva Göteborgs DFF guldresa i Gothia Cup girls 18 klassen 2019, fler spelare var tillfrågade men ej lösbart pga för kort framförhållning. Göteborgs DFF gick fram som en ångvält och spelade ut allt och alla, i finalen Vålerengen från Norge med säkra 2-0.

Fantastiskt kul detta för Sofia och Göteborgs DFF att få uppleva detta på fina fotbollsplanen gamla ullevi inför fyllda läktare, stort grattis till Göteborgs DFF-Sofia Voldby-HGH (Sofias utbildande förening Harplinge/Gullbrandstorp/Haverdal) och Sofias nya förening IS Halmia.

UNGDOM
Gothia Cup är över för denna gång och vår U14 trupp som var där med två lag ur sin 28-manna trupp, ni nyfikna som vill läsa lite mer ingående om dag för dag istället för bara resultat - gå på lagets egna hemsida; https://ishalmia.sportadmin.se/start/?ID=223489&logoutSA=1
Ansvariga i ISH som följt lagen på plats är nöjda och stolta, VI kommer tillbaka 2020 och då kanske med än fler lag - Gothia Cup är utvecklande på många sätt och vis före som efter själva veckan.

HERR
Börjar träna idag fredag på Örjans Vall, träningsstart 17.00. Tre offensiva akademispelare lyfts upp i A-truppens träning fullt ut men spelar vidare i division 5, Hasanen Nazar-Oscar Ericsson-Benedict Guimson. Spelare är på väg in och vi har jagat offensiva i första hand, vi kommer förhoppningsvis presentera det första offensiva förvärvet här lite senare i helgen. Herr har sin första tävlingsmatch 26 juli mot Laholm på bortaplan i DM-kvartsfinal. Jönköping Södra var nöjda med Emil Håkanssons vistelse där, men det är inte aktuellt med någon övergång idag.

DAM
Börjar träna onsdag 24 juli och har sin första tävlingsmatch i DM-semifinal mot Valinge/Derome på bortaplan 30 juli. Nya spelare in är presenterade här i tidigare nyhet, kan eventuell bli något till lite längre fram.

AKADEMIN
Börjar träna torsdag 25 juli och har sin första tävlingsmach på bortaplan i serien mot HÅFF 7 augusti.