Viktor Jarälv Viktor Jarälv
Spelare 13 att förlänga över 2019 är - Viktor Jarälv;
Vi är oerhört glada över att gjort klart med ett av föreningens bästa nyförvärv på länge, närmare bestämt försvarsbjässen tillika 27-åriga Viktor Jarälv. Denna sympatiska och kloka människa har 2018 gått från klarhet till klarhet på plan och bildat ett riktigt grymt mittbackslås tillsammans med Adrian Hallsö. Vi trodde att det skulle komma förfrågningar från föreningar på högre nivå, men vi får behålla Mr Jarälv minst ett år till. Med detta så är årets backlinje, som spelat klart mest tillsammans och från start, klara för 2019.

Laurent Qitaku Laurent Qitaku

Nyligen var Zemri Callaku & Marcus Jönsson på besök hos superettanföreningen Jönköping Södra efter inbjudan, Malte Påhlsson har varit i Hamburg som på landslagsuppdrag (som Zemri), Noel Törnqvist har varit i Englnad plus Italien på träning efter inbjudan, Hampus Gegö på landslagssamling och ifjol var Vuk Lugonijc och visade upp sig hos Örgryte och HIF + många tjejer på landslagsuppdrag genom åren - samtliga fostrade i IS Halmia och många genom akademin i flera år. VI gör helt klart mycket bra i våran utbildning utav unga spelare.

Nästa spelare på lite "utflykt" är vår Laurent Qitaku (född 2005) som är inbjuden utav självaste Malmö FF för lite inspirationsträning under kommande vecka 47, närmare bestämt måndag och onsdag - riktig kul och spännande, stort lycka till Laurent.

Läs hela inlägget »

Vår utbildning i dom äldre ungdomslagen kallar vi akademi, ett viktigt sista steg i spelarens förberedelse inför en eventuell uppflyttning i vår A-trupp. 2018 hade vi nio spelare i A-truppen som gått genom vår akademi i flera år, en siffra vi är mycket stolta över likt deras kunskap som håller för nivån och högre. Detta är en procent vi önskar skall öka på vägen fram och då är utbildningen i akademin mycket viktig, våra engagerade och kunniga ledare där gör ett fantastiskt bra jobb med våra ungdomar vecka ut och vecka in.

Är NI nyfikna på att titta in i denna verksamhet så deltar vårt U17 (födda 01-03) lag i ligacupen, äldst 02or får deltaga här, november-december och vårt U13 (födda 05-06) i vintercupen.

ISH U17 - Eskilsminne IF söndag 18/11 kl.14.00 (Skedalahed)
Helsingborgs IF - ISH U17 söndag 25/11 kl.14.00
IFK Värnamo - ISH U17 lördag 1/12 kl.13.00

FC Bellevue - ISH U13 söndag 18/11 kl.11.00