Halmia hade serieledningen i en liten ask, men föll igenom i inledningen av andra halvlek

Stort grattis till Laholms FK som välförtjänt vunnit serien och spelar i division 2 kommande säsong. Vi hoppas givetvis göra Laholm sällskap, men vårt eget öde avgörs nu av Vinberg som för att passera Halmia måste vinna sina båda återstående matcher samt ta in fyra mål i målskillnaden. Vinberg möter Kållered borta lördag 24/9 och Åstorp hemma 2/10.

Mer info om kvällens match senare i helgen.

Såhär säger huvudtränare Peter Blomqvist efter matchen:

Startelva
                       Gjenis Zeqiri - Vuk Lugonjic- Oskar Törnfeldt
        Daniel Radovanovic - Alexander Arvidsson - Brandon Camacho
            David Struski - Adrian Hallsö - Erik Pålsson - Kenan Covrk
                                          Alexander Nielsen

Målen
27' 1-0 Oskar Törnfeldt (Vuk Lugonjic)
30' 2-0 Gjenis Zeqiri
48' 2-1
55' 2-2

Publik
532 st

Halmiaringens charklotteri

Nästa match
Osäkert i dagsläget, kanske 2023, kanske redan om ett par veckor.

Hallandsposten
Halmstadsport.se

Etiketter: herr
Såhär glada blev tjejerna när man tog ledningen mot Älmhult i förra mötet. Foto: IS Halmia Såhär glada blev tjejerna när man tog ledningen mot Älmhult i förra mötet. Foto: IS Halmia

Första av två sexpoängsmatcher med nytt kontrakt på spel

Nu har det dragit ihop sig för slutstrid i division 1 södra götaland. Tre lag gör upp om plats 5-7 som innebär nytt kontrakt, negativt kval eller nedflyttning.

Älmhults IF
Småländskorna är nykomlingar i serien sedan man i överlägsen stil vunnit sin div2-serie med idel vinster 2021. Jämfört med Lörby och Staffanstorp som också är nykomlingar så har man gjort en riktigt stark säsong och är med och slåss om nytt kontrakt. Johanna Ribacke leder interna skytteligan på 9 mål och är ett ständigt hot offensivt. Laget inledde hösten med att lite överraskande förlora mot Lörby med 4-2, men matchen efter studsade man tillbaka och besegrade topplaget Eskilsminne. Senast blev det en tuff förlust i sexpoängsmatchen hemma mot Halmstads BK, gästerna avgjorde i 85e minuten.

IS Halmia
Segern senast mot Färjestaden var viktig och helt nödvändig för att man fortsatt ska ha allt i egna händer. 1-0 var klart i underkant sett till bollinnehavet men fler mål blev det inte trots några högkvalitativa målchanser. Nu väntar en annan typ av match där Halmia har revansch att utkräva efter förlusten i somras på Halmstad Arena IP.

Vårens möte
Älmhult vann vårens möte när man vände 0-1 till seger 2-1 på Halmstad Arena IP plan 1.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Alla tillgängliga inför lördagens match, frånsett långtidsskadade Alva och ev Azra. Celine är krasslig idag men vi hoppas på tillfrisknande. KDFF spelar samma dag och har också en del borta, vilket troligtvis innebär ingen hjälp därifrån.
Förutsättningarna är glasklara, minst två vinster dom sista tre matcherna för att garantera en som sämst 6e plats. Truppen är på tårna och ligger i så gott det går, vi går för tre poäng på lördag likväl som vi går för topp 5!

Avspark
Lördag 24 september klockan 13.00 på Älmekulla. Förhoppningsvis kan ni följa matchens händelser i appen "Min fotboll".

Etiketter: dam
Halmias herrar har chans att ta över serieledningen under fredagskvällen. Foto: IS Halmia Halmias herrar har chans att ta över serieledningen under fredagskvällen. Foto: IS Halmia

Seger innebär MINST kval till division 2!

Pusselbitarna faller på plats en efter en och nu har laget chans att inför hemmapubliken säkra minst kvalspel.

IS Halmia
Med fyra segrar och två oavgjorda har laget kopplat grepp om andraplatsen som ger kvalspel till division 2. En vinst idag garanterar minst kval, men laget tar isåfall också över serieledningen från Laholm som dock har två matcher kvar att spela. Hur som helst så har tränarbytet i somras gett en positiv effekt som gör att man nu är med och slåss i den absoluta toppen. Sommarförvärvet Vuk Lugonjic gjorda båda målen senast när Ytterby besegrades på bortaplan. Detta är Halmias sista ordinarie seriematch för säsongen då laget står över nästa helgs sista omgång sedan Kortedala uteslutits.

Åsa IF
Med tanke på att laget är nykomlingar från division 4 så har man gjort en stark säsong hittills. Offensivt matchar man dom bästa lagen i serien och lagets skyttekung Anton Millesson Nilsson delar ledningen i skytteligan med Halmias Oskar Rantala Törnfeldt på 15 gjorda mål. Defensivt har nordhalläningarna dock haft det tuffare och faktum är att endast Angered av övriga lag i nuvarande serie har släppt in fler mål. Laget inledde hösten med fyra raka förluster och såg ut att på allvar bli indragna i bottenstriden. Två raka vinster (Ytterby och Angered) har dock gjort att laget placerar sig på en sjätteplats med fyra poäng ner till negativt kval, med endast två matcher kvar så tyder därmed mycket på att man klarar nytt kontrakt.

Vårens möte
Halmia vann med 3-2 på bortaplan sedan man vänt underläge 1-2 till seger i andra halvlek.

Huvudtränare Peter Blomqvists tankar inför matchen:
- Vi utvecklas hela tiden. Energin i gruppen är hög. Relationerna är stärkta både utanför och på plan. På plan i spelet är vi klara över vad vi behöver utveckla. Rättvända, korta relationer, softa pass, rätt ytor, tålamod, höja farten vid rätt tillfälle och spela bort motståndet var ruskigt bra sist. Tydligheten i defensiven med Tydde som block var hur bra som helst. Adde och Pålle var ledare i spelet bakifrån och grymma i försvarsspelet. Vi vill förstärka allt bra vi gjort och på det viset skruva upp nivån ytterligare.

Avspark
Fredag 23 september klockan 19.00 på Örjans vall. Kan ni inte vara på plats så följer ni matchens händelser i appen "Min fotboll".

Åsa's hemsida

Etiketter: herr