Måndag 16 juli kl.17.00 börjar damlaget sin träning på Halmstad Arena igen efter lite sommarvila.

Efter den trevliga våravslutningen med två vinster mot Södra Sandby och Färjestaden har laget haft tre veckors ledighet med egna träningsscheman, nu väntar 10-11 gemensamma pass innan "höstpremiären" hemma mot Karlskrona 1 augusti. Del två i år har laget hela 7 hemmamatcher och endast 4 på bortaplan. Vid eventuell vinst mot Karlskrona (ISH har en mindre spelad än övriga) så parkerar ISH på en tredje plats i serien, då tio poäng efter serieledande Borgeby (som fick sin första förlust mot serietvåan Hammenhög innan vilan) med 10 matcher kvar att spela.

I truppen har inget hänt under vilan utan truppen blir lik i höst som i våras, såvida inget händer inom kort. Dock har lag på högre nivå anmält intresse för några utav våra spelare, inget ovanligt för oss med tanke på att vi utvecklat duktiga spelare tidigare också som gått vidare till högre nivå - ex Ebba Hed i Vittsjö och Amanda Johnsson Haahr i Göteborg där båda fått mycket speltid och även varit i startelvan flertalet matcher.

Läs hela inlägget »

"Efter sju sorger och åtta bedrövelser" (ett uttryck) så får tyvärr IS Halmia och Joe Sise gå skilda vägar.

Väldigt få spelare/människor som fortfarande har samma drivkraft för sin sak som Joe efter så många motgångar i livet. Alla Halmianer kommer ihåg när Joe kom igång på plan ordentligt 2016, fanns ingen som stoppade honom då och föreningar på högre nivå började höra av sig. Vi alla inblandade är stolta och glada över att kunnat visa upp den Joe Sise igen efter många års motgång och otur - Joe gjorde det mesta och största jobbet men ISH gav honom full support och stöttning här. Joe var på gång i år igen i samband med träningslägret och seriepremiären, men det ville sig inte riktigt fullt ut.

Att vi bryter idag beror på kontraktets längd (utgick sista juni), bakgrund, status idag och ekonomi.

Vi tackar Joe Sise för hans goda insatser hos oss på som utanför plan för IS Halmia under 2016-2017 och halva 2018, vi skiljs åt som goda vänner i bästa samförstånd och önskar Joe med familj det bästa framöver. Vi hoppas att Joe får äntra plan igen inom kort, fullt frisk och utan problem.

Läs hela inlägget »

Världens största ungdomsturnering GOTHIA CUP 2108 spelas i Göteborg med omnejd mellan 16-21 Juli.

Vårt duktiga U15 lag deltar där i år. Det har ju blivit lite av en tradition nu att IS Halmia skickar 1-2 lag per år till denna stora, roliga och utvecklande turnering. Många av våra spelare har varit med här både en och flera gånger, några från dagens A-trupp har varit där både ett eller flera år. Ex gick ju vår 98-trupp (inkl 97or och 99or) långt 2014 i boys 16 klassen, 1-2 förlust i A-slutspelets semifinal. Och 2016 1-4 förlust mot BK Häcken (som vann den klassen) i åttondelsfinalens A-slutspel för boys 18.

I årets boys 15 klass deltar 192 lag från alla världens hörn, i vår grupp deltar lag från tre länder - ISH, BK Häcken, City Football Schools AD, TSV Altenholz. City Football Schools AD är en fotbollsskola från Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten med stöd från självaste Manchester City, TSV Altenholz är en mindre stad med ca 10.000 invånare från Norra Tyskland.

Grupp 34 i boys 15 klassen;
Måndag 16 juli - City Football Schools AD vs IS Halmia kl.08.00 (spelplats Slättadamm 1)
Tisdag 17 juli - IS Halmia vs BK Häcken kl.13.20 (Slättadamm 1)
Onsdag 18 juli - IS Halmia vs TSV Altenholz kl.09.40 (Slättadamm 1)
Fr o m onsdag eftermiddag kör slutspelet igång, ettan/tvåan i varje grupp går till A-slutspel och trean/fyran till B-slutspel.

Går bra att följa vårt lag och turneringen via www.gothiacup.se eller lagets framfart via deras hemsida www.ishalmia.sportadmin.se/start/?ID=149007.

VI önskar alla U15 spelare (16 st) - ledare (4 st) - föräldrar ett stort lycka till och skänker samtidigt ett stort TACK till vår underbara stödförening Halmiaringen för deras ekonomiska support (igen).