IS Halmia - Växjö DFF Akademi 5-1 (2-0)
Mål: Evelina Brag 3, Alva Hed, Evelina Persson.

Tidigt mål utav ISH gav bra energi till hemmalaget, målet gjordes av Alva Hed som fick fritt läge i straffområdet och placerade bollen lågt i målvaktens långa hörn. Spelet innan Alva fick läget byggdes upp hela vägen från nya målvakten Sai som övertygade med sitt spel med fötter under hela matchen. Större delen av första halvlek ägdes utav Halmia som borde straffat Växjö mer. Växjö stod högt med backlinjen och ISH är på väg igenom flera gånger som stoppades av offside eller mindre bra kvalitet från hemmalaget. Efter 30 min gör Evelina P 2-0 efter ett bra kombinationsspel med Sandra. Växjö har några fina individuella prestationer som mynnar ut i mindre bra avslut. I paus byts Evelina Brag in för ISH och Brag har stor show med äkta hattrick. Bra spel från samtliga tjejer som ger ISH massor av möjligheter, men Brag är hetast idag och avgör matchen genom 3-0, 4-1 och 5-1. Totalt sett en gedigen insats mot ett vilt kämpande Växjö. Insatsen kryddas av många bra anfall och fina mål från ISHś sida, laget skall nu säkra 6e placeringen i årets seriespel.

Nu laddar laget inför Svenska Cupen matchen hemma mot Allsvenska Limhamn/Bunkeflo på onsdag 18/9, ISH har verkligen prickat in en formtopp inför detta.

Poängligan
3: Evelina Brag
2: Celine Gysenius / Fanny Ronnstam Kristiansson
1: Hanna Comnell / Frida Ottosson

Publik: 80

Läs hela inlägget »
Eslövs BK - IS Halmia 2-2 (2-1)
Mål: Marcus Jönsson 2

Svår bortamatch som mot Hittarp senast, lag som jobbar livet ur sig i alla situationer för sin existens. ISH hade svårt idag i sin uppspelsfas under första halvan gentemot Eslövs höga press som bet bra mot ett något nonchalant ISH i avgörande moment, vid två tillfällen här straffade hemmalaget ISH skoningslöst och två mål otagbara för vår Noel. Innan Eslövs ledningsmål, 2-1,  gör Marcus en bra individuell prestation, efter bra anfall och assist Ronny, och kör sin gubbe samt curlar in kvitteringen med sin vänstra i målvaktens långa hörn.
När ISH kommer ut till andra halvlek är det mer bestämt och man ser lagets korrigeringar till det bättre mot första halvlek. Sedan kommer "chocken" när vår målvakt Noel blir utvisad med rött direkt i frilägessituation (ca 10 meter utanför straffområdet mot sidlinjen), ISH har Adde bakom Noel samt Pålle i höjd med Noel och Noel själv går inte in vårdslöst alls - mycket märklig bedömning av huvuddomaren som går direkt på assisterandes vinkning och utan kommunikation dom emellan. Nåväl, Erik Pålsson i mål som gör sista 25 minuterna stabilt och bra som vilken andra målvakt som helst. Dessa 25 minuter är ISH bästa under hela matchen förutom matchens sista minuter då det luktar lite hemmaseger. Frånsett dom sista några minuterna äger ISH efter det röda och gör rättvist 2-2 och har bud på ledning 3-2 vid ett par bra tillfällen. ISH 2-2 gör Marcus igen efter fint laganfall och målet är rätt likt 1-1 i situation som prestation. Många hemmafans på plats för stöttning som var sköna i sina fredagsdrinkar.

Laget/truppen;
Noel (ut 60)
Erik F-Adrian-Erik P-Rasmus
Zemri-Kristoffer-Marcus
Oskar (ut 75) -Ola (ut 65)-Ronny
Avb: Viktor, Albin M (in 75), Jasmin, Osama (in 65).

Poängligan
3: Marcus Jönsson
2: Rasmus Bengtsson
1: Erik Ferman / Adrian Hallsö / Erik Pålsson

HERR
Eslövs BK - IS Halmia
Fredag 13 september kl.19.00 (Ekevalla IP)

Nykomlingarna Eslöv från Skåneland har gjort det bra i år trots det stora steget från 3an till 2an, dock är dom inte helt klara ännu med 6 poäng ner till kvalplats och 15 poäng kvar att spela om. Eslöv förlorade mot Stafsinge borta senast med 2-1 men besegrade Hittarp före det med 4-2. ISH åker till Eslöv för seger och försök till avancemang i tabellen, ISH har alla tillgängliga förutom nya Andreas Åström som blir spelklar på måndag 16/9.

DAM
IS Halmia - Växjö DFF Akademi
Lördag 14 september kl.14.00 (Halmstad Arena plan 1)

Växjö har fem poäng upp till säker mark med nio poäng kvar att spela om, dom måste vinna denna match. ISH gjorde, trots förlusten, en mycket bra match senast borta mot Böljan - så den fina stigande form laget visat sedan efter uppehållet verkar hålla i sig. ISH har troligtvis alla sina spelare tillgängliga, träningsveckan har sett bra ut och laget går för tre poäng.

AKADEMIN
IS Halmia - Löftadalens IF
Lördag 14 september kl.14.00 (Halmstad Arena plan 3)

Vårt unga lag har ett tufft utgångsläge inför slutspurten och seriens sista fyra matcher. Till att börja med Löftadalen i morgon är en match som bara måste vinnas, vinst där och Getinge förlorar mot Lilla Tjärby borta så finns det ett bra möjlighet inför dom tre sista matcherna. ISH har visat fin form dom senaste matcherna och spelat bra fotboll men inte fått med dom poäng man varit förtjänt utav.

LANDSLAGET (flick)
Sverige F03 - Tyskland F03
Lördag 14 september kl.17.00 (Örjans Vall)

IS Halmia är medarrangör här tillsammans med Svenska Fotbollförbundet.
Trots spel med en mindre spelare i 80 minuter var F03-landslaget i onsdags 11/9 nära en heroisk upphämtning mot USA i för-EM. Monica Jusu Bah gjorde Sveriges reduceringsmål i 1-2-förlusten mot amerikanskorna inför över 1000 åskådare i Falkenberg.
– Det var en otrolig prestation i dag, fantastisk kämpainsats. Man ska aldrig vara nöjd efter en förlust, men i dag är jag det, säger F03-förbundskaptenen Pär Lagerström.
I dagens andra match tog Tyskland en klar 4-0-seger över Spanien. Det var 1000 åskådare i Falkenberg i onsdags och det verkar bli än fler på Örjans Vall i morgon - kul.

PS. I helgen genomför även ISH Halmiafemman på Halmstad Arena (Sannarp) och under lördagen spelar även många andra Halmia-lag på Halmstad Arena, se annan nyhet här.