Historia

Damklubben

 

Halmias Damklubb bildades år 1970 på Norra vägen i Halmstad. Ordföranden genom åren har varit Gun Agneslätt, Inga Sjöö, Greta Karlsson, Barbro Falkström och Gerd Olsson.

 

Halmiaringen

 

Förord: 2007 års styrelse önskade få fram lite uppgifter om hur Röda Ringen kom till . Då endast några enstaka papper från den första tiden finns tillgängliga blev jag tillfrågad, om att göra en enkel tillbakablick vad som hände och hur det gick till då Röda Ringen bildades. Namnet ändrades efter en antal år till Halmia-ringen då man ansåg detta namn låg närmare vårt Halmia. Halmstad i oktober 2007/Ingemar Peterson

 

På hösten 1970 fick Ingemar "Släggan" Karlsson en idé som han framförde till Knut Rogsten, Ingvar Samuelsson och Torsten Persson. Idén var att bilda en ny supporterorganisation för IS Halmia. Alla fyra var helt överens om att en sådan förening kunde betyda mycket för Halmias framtid och att sällskapet behövde stöttas på många sätt och vis.

 

Man kom överens om att "spinna" vidare på idén och ganska snart, närmare bestämt den 7 dec. 1970, träffade Ingemar "Släggan" Karlsson, Lennart Jonsson, Bo Bengtsson, Sune Johnsson och Bertil Lindqvist för att diskutera vidare på idén. Man bestämde då, att ett "stormöte" skulle hållas skulle hållas den 14 dec.1970 på Halmianen (Halmias klubblokal som då låg på Norravägen 11). Då beslutades att bilda en supporterförening med namnet "Röda Ringen och att klubbnålen skulle bestå av en röd ring med guld-kanter. Man beslutade också att "RR" skulle ha President, vice President, Kassör, Sekreterare och Klubbmästare samt fyra personer utan funktion. Följande valdes:President blev Sune Johnsson, Bo Bengtsson v. president, Ingvar Samuelsson skattmästare, Lars-Inge Andréasson sekreterare, Lennart Jonsson klubbmästare samt ledamöterna Mats Frisk, Torsten Persson Christer Francke och Lars-Johan Efraimsson.

 

Medlemsavgiften skulle vara 100:-. Man hade också en tanke om att "RR" skulle bestå av högst 100 medlemmar. Men den tanken sprack för redan den 28 sept. 1971 var man 120 medlemmar. Man hade tanke på att presidenten bara skulle sitta i ett år och att "RR"inte skulle ge pengar till spelarköp åt Halmia . Tankarna sprack. Som väl var kom man inte så långt som till beslut.1972 beslöt styrelsen med Tage Börjesson som president att försöka aktivera medlemmarna genom att ha en timme för motion och fotboll i en liten lokal i "källaren" i Sporthallen Ingemar Peterson åtog sig uppdraget ha hand om motionen som pågick varje lördagsmorgon mellan 0800-0900.. Efter innesäsongen fortsatte "träningarna"på Örjans Vall. Och har så fortsatt varje lördag 52 ggr om året på Örjan.