Inför FC Rosengård 1917 - IS Halmia Dam

Evelina Brag bidrog stort i segern mot HBK med sina tre assist. Foto: IS Halmia Evelina Brag bidrog stort i segern mot HBK med sina tre assist. Foto: IS Halmia

Ny prövning väntar, denna gången på bortaplan

Derbysegern är historia, nu gäller det att ladda om inför en av dom tuffare bortamatcherna.

FC Rosengård 1917
Malmötjejerna har ambitioner om att vara med och slåss om seriesegern, vilket kanske inte är så konstigt när laget är en del av den förening som är svenska mästare och spelar i champions league till vardags. Det här gänget är förvisso föreningens akademilag, men många av spelarna har flicklandslagsmeriter och tränar sporadiskt med allsvenska serieledarna.Hittills har laget haft det lite kämpigt i serien och placerar sig just nu som 6a, dvs kvalplatsen för att behålla div1-status. Dubbla uddamålsförluster mot Trelleborg svider säkert, så även förlusterna borta mot Astrio och hemma mot Södra Sandby. Josephine Lech toppar interna skytteligan på 6 mål.

IS Halmia
Tjejerna gjorde en nästintill felfri insats i tisdagens omstart tillika derby och jubileumsmatch på Örjans vall. Segersiffrorna 3-0 var klart i underkant och comebackande lagkaptenerna Moa Jönsson samt Celine Gysenius kommer att betyda mycket för laget under hösten. Nyförvärven Sofia Johansson och Wilma Törnqvist har gett laget lite ny energi under uppehållet. Nu tappade man Elin Hansson till college så här finns en plats att fylla internt, återstår att se hur huvudtränare Leif Jönsson formerar startelvan under lördagen.

Vårens möte
Lagen möttes i seriepremiären på Halmstad Arenas konstgräs, matchen slutade 2-2 sedan Halmia tappat en 2-0 ledning.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Allt känns tipptopp i truppen efter derbyseger och aktivitetsdag med truppen i Vinnalt dagen efter derbyt. "Hasse" (Elin Hansson) har stått för många poäng i år och måste ersättas, vi har lösningar på det internt som vi tror skall fungera. Vi åker till Malmö med maxat självförtroende.

Avspark
Lördag 6 augusti klockan 13.30 på Malmö IP. Kan ni inte vara på plats så håll koll i appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Rosengårds hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: dam