Inför IS Halmia Dam - Halmstads BK

Moa Jönsson är tillbaka efter körtelfeber, även Celine Gysenius är tillbaka i truppen efter sin fotskada. Foto: IS Halmia Moa Jönsson är tillbaka efter körtelfeber, även Celine Gysenius är tillbaka i truppen efter sin fotskada. Foto: IS Halmia

Födelsedagsfest och derby när höstsäsongen drar igång

Vackra natursköna Örjans vall fyller 100 år! Och vad kunde passa bättre än att arenans två hyresgäster drabbar samman med sina damlag inför storpublik.

IS Halmia
Laget avslutade vårsäsongen med att spela 3-3 i derbyt mot Laholms FK. Under uppehållet har man gjort klart med nyförvärvet Wilma Törnqvist från Ängelholm. Moa Jönsson har återhämtat sig från körtelfeber och Celine Gysenius är äntligen kvitt sin fotskada. Strax innan uppehållet plockade man dessutom in Sofia Johansson från Centern. Lånet från allsvenska Kristianstad, Elin Sjöström kommer att träna och spela med Halmia fullt ut under resten av säsongen. En träningsmatch har hunnits med innan dagens match, detta då man besegrade Mariebo IK på bortaplan med 2-1. Med halva serien spelad ligger laget 7a med 1-2 matcher mindre spelade än dom flesta andra. Topp 5 gäller för fortsatt div1-kontrakt. Sofia Voldby har åkt tillbaka till sina collegestudier, och efter dagens match åker även Elin Hansson över atlanten av samma orsak. Trotjänaren Lina Eriksson har varit med till och från under våren men nu valt att lägga skorna på hyllan.

Halmstads BK
Grannklubben har gjort en imponerande vår och placerar sig som 4a i tabellen med 1-2 matcher mindre spelade än övriga lag. Huvudtränare Fredrik Andersson har fått ihop ett starkt kollektiv som defensivt håller jämna steg med topplagen, offensivt tillhör man dock ett av dom sämre i serien med 21 gjorda mål framåt. Inför höstsäsongen har laget värvat flicklandslagsanfallaren Lovisa Brogren från BK Astrio. Både Lovisa och lagets andra flicklandslagsspelare Nellie Granstam är dock iväg på landslagsläger och missar kvällens match.

Huvudtränare Leif Jösson säger såhär inför matchen:
- Äntligen kommer "matchen", alla är nog lika sugna och laddade - få förunnat att uppleva denna typ av match för det väntas ju mycket folk till Örjan. Vi har förberett oss så väl vi kunnat efter ett efterlängtat uppehåll, vi har hållit igång väl sedan 17 juli. Alla spelare i truppen är tillgängliga för match förutom Lovisa Robarth, begränsad speltid på ett par spelare dock. Detta ska bli riktigt roligt, matchen ligger ju fint i tid också med tanke på det höga intresset från EM i England som blev propaganda för damfotbollen.

Avspark
Tisdag 2/8 kl 19.00 på Örjans vall. Då matchen ingår i firande av Örjans vall 100 år så får dom 100 första besökarna en present. Endast insläpp via huvudentrén och vi tillämpar frivilligt entrébidrag. Hallandsposten sänder matchen för er som inte kan närvara på plats.

Länkar
Halmstads BK's hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
SVT Halland
P4 Halland

// Kansliet
 

Etiketter: dam