IS Halmia Dam - Halmstads BK 2 augusti!

Uppladdningen börjar NU.

33 000 på Friends Arena! Damfotbollen regerar! Efter 100 år i Halmstad är det ÄNTLIGEN DAGS för Halmias och HBKs respektive damlag att mötas på vårt anrika Örjans vall! 2 augusti! Missa inte!

Senaste riktigt heta derbyt när IS Halmia och Halmstads BK möttes i seriespel var 1979 (!), och då var det föreningens herrlag som möttes i Allsvenskan. Damerna har bara mötts i seriesammanhang en gång tidigare någonsin, det var på Halmstad Arena i division 1 2020 då HBK var hemmalag, då vann ISH med 4-2 i en enkelserie (pandemi). Men på Örjans vall har aldrig nämnda lag mötts, så den matchen i sig blir minst sagt historisk.

Som om detta inte var nog så ingår matchen i firandet av Örjans vall som fyller 100 år i sommar. Halmstad kommun kommer att ta fram en logotype för firandet och ska genom sina kanaler marknadsföra matchen för att göra hela evenemanget till en fest. Arena kommer dessutom att utsmyckas och samtliga flicklag i Halmstad kommun kommer att få en inbjudan på mailen.

En solig vardagskväll i början av augusti, stekhett derby mellan hyresgästerna på Örjans vall, arenan fyller 100 år, Svenska landslaget går för guld i fotbolls-EM och lockade över 32 000 till senaste matchen. Det finns verkligen förutsättningar för en publikfest på flera tusen åskådare, det är damfotbollen värd!!

Vi tillämpar frivilligt entrébidrag via Swish, nu fyller vi Örjans vall!

Löpande kommer matchen att "snackas upp" här på hemsidan, så stay tuned.


// Kansliet
 

Etiketter: dam