Inför Laholms FK - IS Halmia Herr

Stekhett derby i vårens sista match!

Ett av lagen kommer att gå till sommarvila som serieledare, detta i en toppmatch mellan två formstarka lag som inte lär vika ner sig i första taget.

Laholms FK
Sydhalläningarna har gjort en imponerande vår trots att man tappade flera nyckelspelare inför säsongen. Laget har gjort smarta nyförvärv från lägre serier och flyttat upp flera juniorer som snabbt anpassat sig till den högre nivån. Senaste två matcherna har man besegrat Kortedala (9-0) och Åsa (4-1) och den före detta Halmianen Edmond Tasimder har stått för 11 mål på 13 matcher hittills. Tillsammans med Halmia och Vinberg så har lagen gjort ett litet ryck i serien där fem poäng skiljer mellan 3an Halmia och 4an Kongahälla. Nu är det visserligen långt kvar på säsongen men oddset är lågt på att något av dessa tre lag står som seriesegrare i oktober.

IS Halmia
Segersviten sprack visserligen senast när laget spelade oavgjort borta mot Angered. Däremot har laget inte förlorat på hela sju matcher inför denna våravslutning. Oskar Törnfeldt gjorde mål i vanlig ordning senast och har därmed nätat i nio (9!) raka matcher vilket måste vara någon form av rekord, åtminstone i modern tid. Lag har fortsatta skade- och sjukdomsproblem där Benjamin Lidh och Hamdi Sejdiu är tillbaka, men istället saknas Brandon Camacho (familjeskäl) och Robin Åkerblad (sjuk). Sedan tidigare saknas Jonatan Eriksson (knä), Erik Pålsson (häl), Rasmus Bengtsson (sjuk) och Axel Ekström (sjuk). Kosovar Sulejmani (fotled) och Kenan Covrk (höft) är tveksamma pga skadekänningar och testas under torsdagsträningen.

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:
- Vi får tillbaka Benjamin och Hamdi. Solklara förutsättningar, vid vinst så tar vi uppehåll som serieledare. Varit en svår vårsäsong med mycket skador och extremt mycket sjukdomar. Vi åker till Laholm för att ta tre poäng och gå på semester som serieetta.

Avspark
Fredag 1 juli klockan 19.00 på Glänninge Park, Laholm. Matchen sänds av Hallandsposten och du kan även följa matchens händelser via appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Laholms hemsida
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr