Angered MBIK - IS Halmia Herr 1-1 (1-0)

Perra Andersson fick ta huvudansvaret under söndagens match, men fick nöja sig med en poäng. Foto: IS Halmia Perra Andersson fick ta huvudansvaret under söndagens match, men fick nöja sig med en poäng. Foto: IS Halmia

Segersviten sprack och serieledningen får vänta

Halmia hade chans på serieledning vid sjätte raka segern, men hemmalaget lyckades avväpna Halmias offensiv efter kvitteringen och knep en poäng.

Sammanfattning
Debutanten Edvin Särnblad släpptes fram i startelvan pga flertalet skador, sjukdomar och bortresta spelare. Dessutom saknades huvudtränare Anders Wallin (bortrest) vilket gjorde att Perra Andersson och Dusan Djuric fick kliva in i rampljuset. Första halvlek är det en förväntad matchbild med Halmia som har boll och hemmalaget som fokuserar på kontringar och fasta situatiioner. Och det är just på en fast situation som Angered tar ledningen i den 25e minuten när en hörna letar sig in i mål. Halmias offensiv är lite trubbig i första halvlek och innehåller en hel del bolltapp som öppnar upp för hemmalaget. Redan i andra halvleks tredje minut kvitterar Halmia till 1-1 genom notoriske målskytten Oskar Törnfeldt som därmed gjorde sitt 14e mål för säsongen och nätade för 9e (!) matchen irad. Efter kvitteringen tar Halmia över rejält och trycker tillbaka Angered. Hemmalagets målvakt gör två riktigt kvalificerade räddningar men hade också bud på ett ledningsmål när ett avslut gick ribba och ner på mållinjen. Det blev dock inget segermål åt något håll utan lagen förlorade varsina två poäng i botten respektive toppen av tabellen.

Nu återstår en enda match innan uppehållet, och det är inte vilken match som helst. På fredag är det derby och toppmatch på Glänninge Park när Laholm och Halmia båda kan gå på sommarvila som serieledare vid seger.

Startelva
                 Edvin Särnblad- Oskar Törnfeldt - Flamur Hashani
             Alexander Arvidsson - Endrit Mazreku - Kristoffer Thydell
Daniel Radovanovic - Adrian Hallsö - Kosovar Sulejamni - Andreas Åström
                                        Alexander Nielsen              

Målen
25' 1-0
48' 1-1 Oskar Törnfeldt

Nästa match
Fredag 1 juli klockan 19.00 borta mot Laholms FK.

Länkar
Tabell och spelschema
Angereds hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri från matchen

// Kansliet
 

Etiketter: herr