Inför Angered MBIK - IS Halmia Herr

Måltjuven Oskar Törnfeldt (#15) har gjort mål i åtta raka matcher och jagar nu lagets sjätte raka seger. Foto: IS Halmia Måltjuven Oskar Törnfeldt (#15) har gjort mål i åtta raka matcher och jagar nu lagets sjätte raka seger. Foto: IS Halmia

Tuff bortamatch mot ett desperat hemmalag

På pappret är det botten mot toppen, men här höjs ett varningens finger för Angered som förlorat 7 av 10 matcher med uddamålet och senast var nära att ta poäng borta mot serieledarna.

Angered MBIK
Med blott sex inspelade poäng (vinster mot Ytterby och Kortedala) så går Angered mot en kämpig höst där det redan är tio poäng upp till negativ kvalplats. Laget har dock förlorat med uddamålet mot samtliga topplag utöver Halmia så det finns definitivt kvalité i truppen. Senaste hemmamatchen tappade laget ledning 3-1 mot Stafsinge till förlust 3-4 där avgörande målet kom i 95e minute! Senast var det serieledarna Vinberg som avgjorde i 86e minuten med sitt 3-2 mål.

IS Halmia
Våra grabbar går som tåget just nu med fem raka vinster och 18-4 i målskillnad. Serieledningen hägrar bakom horisonten och kvällens (torsdagens) derby mellan Stafsinge - Vinberg blir intressant ur Halmiaögon. Laget är givetvis fullproppat med självförtroende efter senaste tidens prestationer och lär i vanlig ordning bli det spelförande laget där hemmalagets omställningar och fasta situationer blir fokus defensivt. Oskar Törnfeldt har gått upp i delad skytteligaledning och är stekhet just nu och har gjort mål i åtta (8!) raka matcher där det totalt blivit 11 mål. Saknas till söndagens match gör långtidsskadade Jonatan Eriksson (knä), Erik Pålsson (häl) samt Brandon Camacho (bortrest) och Hamdi Sejdiu (tå). Några spelare har varit/är sjuka och testas under lördagens matchförberendande träning (Axel Ekström, Endrit Mazreku, Alexander Nielsen). Kenan Covk fick en smäll i matchen mot Kongahälla men finns troligtvis med i truppen.

Assisterande tränare Perra Anderssons tankar inför matchen:
- Vi har stor respekt för Angered som är ett bättre lag än vad tabellen visar. Vi måste göra en 100-procentig insats för att vinna matchen. Får vi vårt försvarsspel och speluppbyggnad att stämma så är vi otroligt svårslagna. Senaste tiden har vi byggt upp en solid enhet tillsammans där alla bitar synkar i varandra samtidigt som grabbarna gör jobbet i varje moment över 90 minuter. Självklart åker vi upp för att vinna matchen. 

Avspark
Söndag 26 juni klockan 14.00 på Lövgärdesplan, Angered. Förhoppningsvis kan du följa matchens händelser i appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Angereds hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: herr