IS Halmia Dam - Laholms FK 3-3 (2-2)

Izabella Blomqvist skickade in kvitteringen till 3-3 i den 87e minuten. Foto: IS Halmia Izabella Blomqvist skickade in kvitteringen till 3-3 i den 87e minuten. Foto: IS Halmia
Varsin poäng efter sen kvittering av hemmalaget

En poäng som kan visa sig viktig i slutändan för nu är Astrio och Laholm fortsatt sex poäng bakom. Men samtidigt förlorades två poäng i den stenhårda kampen om att unvdika sjundeplatsen som ger division 2 spel nästa säsong.

Första halvlek
Drygt sex minuter tog det innan matchens första mål kom. Via en lång utspark från gästernas målvakt och en snygg skarv från Ida Axeldal gör att Maja Ljungberg får friläge med Matilda Brovall och avslutet sitter snyggt vid bortre stolpen till 0-1. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig, bara tre minuter senare är det 1-1 sedan Alva Johansson testat skott från 25 meter, studsen strax innan målet ställer till det för målvakten som inte lyckas hålla tätt. Inledningen av matchen är öppen men utan några klara målchanser utöver målen. Strax innan 20 minuter är spelat så kommer även 1-2, detta efter svagt defensivt agerande av hemmalaget. Skottet av Ida Axeldal är det dock inget fel på och den går i en fin båge över Matilda i målet. Bara minuten senare är det nära 1-3, men Matilda gör två fina ingripanden när hon först styr bollen upp i ribban och sedan räddar returen med en benparad. Med ca halvtimmen spelat har Halmia två fina kvitteringschanser men Evelina Brags avslut tar i ribbkrysset och Azra Tokovic avslut går i utsidan av stolpen. Kvitteringen kommer istället i andravågen efter Azras skott i den 33e minuten, Evelina Brag skickar in ett inlägg från vänster där Elin Hansson i kamp med en försvarare lyckas få bollen i en båge över målvakten som dock hinner tillbaka för att boxa bollen i stolpen och ut. Domaren Maja Nyberg väljer dock lite överraskande att blåsa mål då bollen ska ha passerat linjen. En minst sagt rörig situation som innebär halvtidsresultatet 2-2.

Andra halvlek
Halvleken är inte ens tio minuter gammal när gästerna återigen tar ledningen. En fin passning i djupet mellan mittback och ytterback ger Laholms Milly Göstasson läge att placera in 2-3 vid Matilda Brovalls bortre stolpe. I minut 60 är det sedan nära 2-4 när ett inspel från vänster styrs upp i ribban. Halmia har svårt att skapa några kvalificerade målchanser men går ner på en trebackslinje i slutet för att försöka forcera in kvitteringen. Det visade sig ge resultat i den 87e minuten när Isa Rönneblad sätter upp ett fint anfall som via Elin Hansson hittar ut till Lina Eriksson, Lina hittar sedan Izabella Blomqvist på straffområdsgränsen. "Bella" tar emot och placerar iskallt in kvitteringen och slutresultatet till höger om Laholmsmålvakten. 

Sammanfattning
En jobbig match för Halmia Dam som hela tiden hamnade i underläge och fick jaga. En lite märklig match med förhållandevis få målchanser men många mål. Kanske inte den mest välspelade fotbollsmatchen där gästerna Laholm var duktiga på att utnyttja slarv av hemmalaget. Mycket talar nu för att Halmia får gå på sommarvila på den jobbiga sjundeplatsen i tabellen. Nu gäller det att kurera slitna/skadade kroppar och komma tillbaka redo för en höst som lär innehålla både blod, svett och tårar.

Startelva
              Evelina Brag - Meja Håkansson - Elin Hansson
                Azra Tokovic - Isa Rönneblad - Tilda Boquist 
Alva Johansson -Nora Johansson - Alicia Hansson - Lina Eriksson
                                    Matilda Brovall

Målen
7' 0-1
9' 1-1 Alva Johansson (Azra Tokovic)
18' 1-2
33' 2-2 Självmål
52' 2-3
87' 3-3 Izabella Blomqvist (Lina Eriksson)

Publik
230 st

Halmiaringens charklotteri
  1. 57
  2. 84
  3. 33
Nästa match
Nu är det sommaruppehåll och nästa match är 2a augusti då det är derbyfest mot Halmstads BK när Örjans vall dessutom fyller 100 år. Mer info om det senare.

Länkar
Tabell och spelschema
Laholms hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri från matchen
Halmstadsport

// Kansliet
 
Etiketter: dam