Inför IS Halmia Dam - Laholms FK

Prestigefullt derby i sista omgången innan uppehållet

Derbyfest på Örjans vall i kvällssolen, mycket folk, tre poäng och härlig fotboll står på menyn.

IS Halmia
Efter den starka inledningen på seriespelet har skador och sjukdomar ställt till det på sistone. Senaste fem matcherna har det bara blivit en vinst och laget kommer från två raka nederlag. I takt med att poängen uteblivit så har man ramlat ner till en sjätteplats som innebär eventuellt kval för att få stanna kvar i division 1, på samma poäng med sämre målskillnad ligger Älmhult på sjundeplatsen. Saknas gör Moa Jönsson (körtelfeber), Celine Gysenius (rehab), Sofia Voldby (lår framsida), Evelina Bengtsson (rehab) och Cornelia Jarving (lår baksida). Senaste saknades även lånet från Kristianstads DFF, Elin Sjöström. Ett nyförvärv gör debut i truppen i Sofia Johansson från Centern.

Laholms FK
Gästerna har samlat ihop 11 poäng hittills, sex poäng mindre än hemmalaget som dessutom har en match tillgodo. Noterbart är att samtliga tre segrar har kommit hemma på Glänninge Park. Senaste besegrade man Färjestaden med 3-2 efter att Blerina Mazreku avgjort med halvtimmen kvar. Laget behöver en seger idag för att inte tappa mark inför uppehållet, en förlust skulle innebära tio poäng upp till sjätteplatsen.

Vårens möte slutade med seger för Halmia med 3-1 på Halmstad Arena IP konstgräs.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Lätt träning igår, pigga och positiva tjejer trots förlust i lördags. Vi har kollat klipp och känner, som direkt efter matchen, att vi var det bättre laget i 65 av 90 min. Dock får vi inte ha sådana dippar som vi hade drygt 15 min och blev då brutalt straffade, vi har pratat samt tittat på det också. Samma trupp som senast inkl nya Sofia.
Väldigt kul med damfotboll på Örjans Vall, VI alla hoppas på mycket folk på läktaren.
Vi är laddade för en rejäl 90-minutare som ger hemmaseger!

Avspark
Ikväll 21/6 kl 19.00 på Örjans vall. Om ni inte har möjlighet att vara på plats så sänder Hallandsposten matcher, eller så följer ni matchens händelser i appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Laholms hemsida
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam