IS Halmia Herr - IK Kongahälla 2-0 (2-0)

Båda målskyttarna på bild. Endrit Mazreku (till vänster) öppnade målskyttet med ett drömmål. Foto: IS Halmia Båda målskyttarna på bild. Endrit Mazreku (till vänster) öppnade målskyttet med ett drömmål. Foto: IS Halmia
Femte raka segern!

Halmias herrar gjorde en stabil insats över 90 minuter och segern var klart välförtjänt.

Sammanfattning
Publiken hade knappt hunnit sätta sig innan det var dags att resa sig och lyfta på hatten för Halmias Endrit Mazreku. Endrit gör kanske inte mål i varje match, men när han väl gör det så är det alltid sevärda mål. Idag fångade han upp en andraboll på straffområdslinjen och pricksköt in 1-0 i första krysset redan i matchens andra minut. Att ta ledningen så tidigt mot ett av seriens bästa defensiva lag gjorde givetvis resan lite lättare. Och inte blev det sämre av att skyttekungen Oskar Törnfeldt stod rätt placerad på en hörna och nickade in 2-0 i den 21a minuten. Två mål på två chanser inledningsvis, snacka om effektivitet. Båda lagen har sedan ett varsitt läge innan halvtidsvilan men dom båda målvakterna är med på noterna. 

Andra halvleks första chans får gästerna men Alexander Nielsen gör en fin räddning på det pressade skottet i den 57e minuten. Dryga tio minuter senare leker sig Halmia igenom motståndarna men Flamur Hashani får se sin styrning över målvakten toucha på en försvarare och gå ut till resultatlös hörna. Halmia kontrollerade matchen rakt igenom och av den förväntade forceringen från bortalaget blir ingenting. Enda gästerna skapar är ett farligt inspel från höger som Alexander styr undan.

Fem raka segrar alltså, och dessutom hållen nolla bakåt. Insatsen var gedigen rakt igenom och motståndarna hittade inga knep för att såra Halmia. Två matcher återstår innan uppehållet, först Angered borta nästa helg, och sen derby borta mot Laholm.

Startelva
               Brandon Camacho - Oskar Törnfeldt - Flamur Hashani
     Alexander Arvidsson - Endrit Mazreku - Kristoffer Thydell
Rasmus Bengtsson - Adrian Hallsö - Kosovar Sulejmani - Kenan Covrk
                                   Alexander Nielsen

Målen
2' 1-0 Endrit Mazreku
21' 2-0 Oskar Törnfeldt

Publik
287 st

Halmiaringens charklotteri
  1. 67
  2. 27
  3. 18

Nästa match
Söndag 26 juni klockan 14.00 borta mot Angered MBIK.

Länkar
Tabell och spelschema
Kongahällas hemsida
Hallandsposten
Kungälvsposten
Bildgalleri
Halmstadsport

// Kansliet
Etiketter: herr