Inför Trelleborgs FF - IS Halmia Dam

Tilda Boquist gjorde Halmias enda mål i förlusten senast mot Älmhult. Foto: IS Halmia Tilda Boquist gjorde Halmias enda mål i förlusten senast mot Älmhult. Foto: IS Halmia

Tuffaste möjliga uppgift i vårens sista bortamatch

Serieledarna Trelleborg på bortaplan, en tuff men motiverande uppgift. Förutsättningarna kunde dock varit bättre då flera spelare saknas pga skador och sjukdomar.

Trelleborgs FF
Skånskorna gör sin fjärde raka säsong i division 1 efter att ha tillhört division 4 så sent som 2016. Förra säsongen slutade man 5a, långt efter seriesegrarna Bromölla. Bästa målskytten i år heter Tilde Olsson som gjort 9 mål på lika många matcher. Tilde har ett förflutet i Damallsvenska Kristianstads DFF och står noterad för 6 inhopp i högsta serien utöver ett drygt 30-tal matcher i Elitettan med Asarum och Borgeby. Enda förlusten i årets seriespel kom i premiären när laget föll med 1-2 hemma mot Halmstads BK sedan gästerna vänt 0-1 till 2-1 på matchens sista 6 minuter. Därefter blev det åtta raka vinster innan Älmhult förstörde segerraden senast med en sen kvittering. 

IS Halmia
Två matcher återstår innan det minst sagt välbehövda sommaruppehållet. Lag har haft en tung vår även om resultaten gick vägen inledningsvis. En redan tunn trupp har haft stora skade- och sjukdomsbekymmer vilket gjort att prestationerna blivit lidande senaste dryga månaden. Lagkapten Celine Gysenius och Evelina Bengtsson har varit/är långtidsskadade samtidigt som sjukdomarna avlöst varandra där nya lagkaptenen Moa Jönsson dragit på sig körtelfeber och hemvändaren Sofia Voldby haft problem med en skadad fot. I veckan har även Azra Tokovic varit sjuk och inlånade Elin Sjöström missar lördagens match pga resa. Det finns stora kvalitéer i laget, med förutsättning att alla är friska och krya dvs. Utöver Celine, Evelina, Moa, Sofia så missar även Lovisa Robarth (bortrest) och Cornelia Jarving (lår baksida) matchen.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Bra träningsvecka, pigga & glada tjejer trots våra för stunden problem. Problem är till för att lösas, vi jobbar så hårt det går för förbättring. VI har stor tro på både startelva som trupp inför morgondagens trevliga utmaning.

Avspark
Lördag 18 juni klockan 14.00 på Vångavallen, Trelleborg. Förhoppningsvis kan ni följa matchens händelser i appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Trelleborgs hemsida

// Kansliet

Etiketter: dam