Inför IS Halmia Herr - IK Kongahälla

Halmias herrar jagar femte raka segern. Foto: IS Halmia Halmias herrar jagar femte raka segern. Foto: IS Halmia

Tre viktiga matcher återstår innan semestern

Seriens bästa offensiv mot seriens bästa defensiv?

IS Halmia
Fyra raka vinster och storseger senast har gett en andraplats i tabellen, två poäng bakom serieledarna Vinberg. Dagens match är vårens sista hemmamatch, sedan väntar dubbla bortamatcher (Angered och Laholm) innan laget går på lite sommarledighet. Det börjar även ljusna på skade- och sjukdomsfronten där endast långtidsskadade Jonatan Eriksson och Erik Pålsson garanterat missar matchen. Frågetecken finns dock på Hamdi Sejdiu som brutit ena tån samtidigt som Axel Ekström är bortrest och Isak Gunnarsson har problem med höften.

IK Kongahälla
Kungälvslaget har gjort det bra i år trots att man inför säsongen tappade sina två bästa målskyttar. Just nu placerar sig laget på en 5e plats i en förvisso jämn tabell där endast fem poäng skiljer mellan IKK och Åstorp på negativ kvalplats, åt andra håller är det bara fyra poäng upp till just Halmia på positiv kvalplats. Jonathan Hartwig leder interna skytteligan på 5 mål i detta Kongahälla som är riktigt starka defensivt (bara Vinberg har släppt in färre mål) men också har bekymmer offensivt där bara tre lag gjort färre mål hittills.

Vårens möte slutade 2-1 till Halmia på bortaplan sedan junioren Axel Jacobsson blivit inbytt och avgjort.

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:
- Vi tog fjärde raka segern senast efter 7-1 vinsten mot Kortedala på Halmstad Arena. Vi är nu tillbaka på hemmaborgen Örjans Vall där vi är obesegrade i år. Kongahälla mötte vi i andra matchen i våras och vann med 2-1 efter 16-årige Axel Jacobssons segermål. Kongahälla har kommit igång rejält och endast släppt in nio mål på elva matcher så det blir en tuff nöt att knäcka men vi tror på det vi gör och har en starkt tro på att kunna fortsätta segerraden. Skönt att ha de flesta spelare tillgängliga imorgon.

Avspark
Lördag 18 juni klockan 15.00 på Örjans vall. Kan ni inte vara på plats så följer ni som vanligt matchens händelser i appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Kongahällas hemsida

// Kansliet

Etiketter: herr