IS Halmia Herr - Kortedala IF 7-1 (2-1)

16-åriga talangen Robin Åkerblad byttes in och gjorde sina första två mål i Halmiatröjan på seniornivå. Foto: IS Halmia 16-åriga talangen Robin Åkerblad byttes in och gjorde sina första två mål i Halmiatröjan på seniornivå. Foto: IS Halmia

Fjärde raka segern och ny tvåa i tabellen!

Halmia gick till halvtidsvila med ledning 2-1, detta trots en svag halvlek. I andra halvlek gasade hemmalaget ifrån ett ett håglöst Kortedala och tog en enkel seger.

Sammanfattning
Det började bra när Brandon Camacho skickade in 1-0 på frispark redan i den 6e minuten. Några minuter senare hade Oskar Törnfeldt läge för 2-0 men fick se sitt avslut smita tätt utanför bortre stolpen. Istället blev det 1-1 i den 26e minuten som en blixt från klar himmel. Även om Halmia inte gjorde någon strålande halvlek så var det tydligt att hemmalaget var både en och två kvalitéer högre än gästerna. Oskar missade nytt läge och Axel Ekström var nära att ge Halmia ledningen innan högerbacken Granit Ademi höll sig framme och tåfjuttade in 2-1 i den 43e minuten. 

Andra halvlek inleds med ett fint inlägg av Granit som Oskar nickar strax utanför. Därefter har gästerna sin enda chans i matchen när man bryter ett uppspel på mittplan men avslutet går strax utanför. I anfallet efter skickar Granit en perfekt djupledsboll till Oskar som löper sig från från mittlinjen och bredsidar in 3-1 jämte en chanslös målvakt. Knappa tio minuter senare är det dags igen, Daniel Radovanovic snor åt sig bollen på offensiv planhalva efter ett inkast av gästerna, en enkel sidledspassning till Oskar som tar emot, vänder och vinklar in 4-1 vid bortre stolpen. Drygt fem minuter senare håller Kenan Covrk sånär på att skriva in sig i målprotokollet, men hans styrning framför mål nuddas av en försvarare och bollen smiter precis utanför stolpen. Sista tio minuterna blir en kavalkad av mål och målchanser för hemmalaget. Anfallstalangen Robin Åkerblad har öst in mål i U17 och visar att han även kan producera på seniornivå när han på en minut gör både 5-1 och 6-1 innan en annan avbytare i Flamur Hashani smäller dit slutresultatet 7-1.

Halva serien är nu spelad och Halmia parkerar som 2a, två poäng bakom Vinberg. Kvar innan sommaruppehållet är Kongahälla hemma (18/6), Angered borta (26/6) och Laholm borta (1/7).

Startelva
               Axel Ekström - Oskar Törnfeldt - Brandon Camacho
     Alexander Arvidsson - Kenan Covrk - Endrit Mazreku
Daniel Radovanovic - Adrian Hallsö - Kosovar Sulejmani - Granit Ademi
                                   Alexander Nielsen

Målen
5' 1-0 Brandon Camacho
26' 1-1
43' 2-1 Granit Ademi (Brandon Camacho)
53' 3-1 Oskar Törnfeldt (Granit Ademi)
61' 4-1 Oskar Törnfeldt (Daniel Radovanovic)
83' 5-1 Robin Åkerblad
84' 6-1 Robin Åkerblad (Isak Gunnarsson)
89' 7-1 Flamur Hashani (Daniel Radovanovic)

Publik
189 st

Halmiaringens charklotteri

  1. 16
  2. 9
  3. 18


Nästa match
Lördag 18 juni klockan 16 mot IK Kongahälla på Örjans vall.

Länkar
Tabell och spelschema
Kortedalas hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri
Halmstadsport

// Kansliet
 

Etiketter: herr