Inför IS Halmia Herr - Kortedala IF

Oskar Törnfeldt (i mitten) är glödhet just nu och kramas här om av sina lagkamrater i matchen mot Åsa. Foto: IS Halmia Oskar Törnfeldt (i mitten) är glödhet just nu och kramas här om av sina lagkamrater i matchen mot Åsa. Foto: IS Halmia

Toppen mot botten och dessutom årets Halmiadag!

På söndag arrangeras årets Halmiadag, då hoppas vi givetvis på fint väder, mycket publik och tre härliga poäng i jakten på serieledningen.

IS Halmia
Med tre raka segrar i ryggen så har Halmia seglat upp på en tredjeplats med häng på serieledningen. Fyra matcher återstår innan sommaruppehållet varav dom första två är på hemmaplan där man ännu inte har förlorat. Oskar Törnfeldt har vuxit in i rollen som central anfallare och står noterade för 8 mål på dem sex senaste matcherna. Skade- och sjukdomsläget är fortsatt ansträngt med Jonatan Eriksson (knä) och Erik Pålsson (häl) långtidsskadade samt Hamdi Sejdiu (bruten tå). Kristoffer Thydell är avstängd och trion Anton Jonsson, Granit Ademi och Brandon Camacho har varit sjuka i veckan och därmed osäkra för spel.

Kortedala IF
Göteborgarna har haft en minst sagt tung säsong hittills och står noterade för tio raka förluster. Målskillnaden 5-38 och -33 är ingen munter syn och faktum är att endast en av tio förluster är med uddamålet (2-3 borta mot Ytterby). Laget har dessutom dragit på sig 5 röda och 31 gula kort hittills. Senast blev det förlust med 1-4 hemma i derbyt mot Angered MBIK.

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:
- Kul med match på Halmiadagen.
Vi kommer från tre raka segrar där prestationerna varierat offensivt men defensivt varit solida. Kortedala har vi bra koll på, dom är väldigt skickliga individuellt men inte lika bra som lag. Vi har stor respekt för motståndet och ska göra allt för att ta fjärde raka.
FORZA ISH!

Avspark
Söndag 12 juni klockan 16.00 på Halmstad Arena IP, plan 1. Kan ni inte vara på plats så följer ni som vanligt matchens händelser i appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Kortedalas hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: herr