IS Halmia Dam - Älmhults IF 1-2 (0-0)

Målskytten Tilda Boquist kramas om efter kvitteringen. Foto: IS Halmia Målskytten Tilda Boquist kramas om efter kvitteringen. Foto: IS Halmia

Förlust i den så viktiga sexpoängsmatchen

Halmias damer får det inte att stämma hemma på Halmstad Arena IP, plan 1. På nationaldagen kom andra raka hemmaförlusten och istället för fyra poängs marginal till sjätteplatsen så är nu avståndet en ynka poäng.

Första halvlek
Halvleken blev förvisso mållös, men det saknades verkligen inte chanser. Bortalaget kom ut helt utan respekt och satte direkt käppar i hjulet för hemmalagets passningsspel. Med en hög press stressade man Halmia till många misstag och Älmhult hade matchens första fem målchanser innan hemmalaget rättade till dom siffrorna med två bra lägen på slutet.

Andra halvlek
I halvtid tvingades Halmia till ett målvaktsbryte sedan Matilda Brovall landat illa och gjort illa höften. In kom Cornelia Jarving men det blev inte den start på halvleken som varken hon eller någon annan Halmian hade önskat. Älmhult tar ledningen via ett långskott innan klockan ens hunnit passera en minut. Halmia kommer aldrig riktigt igång med sitt vägvinnande passningsspel men har ändå en bättre period i matchen strax efter målet. Först är Elin Hansson nära att kvittera i den 54e minuten men målvakten gör en bra räddning från nära håll. Knappa tio minuter senare kommer dock kvitteringen. Efter ett fint anfall är det Tilda Boquist som vackert avslutar från straffområdslinjen och kvitterar till 1-1 i den 63e minuten. Glädjen blir dock kortvarig sedan gästerna åter tagit ledningen i den 68e minuten genom ett nytt långskott som smiter över Cornelia. Resterande dryga 20 minuter blir odramatiska och hemmalaget lyckas inte forcera tillräckligt för att skapa några kvalificerade målchanser.

Sammanfattning
Det hackar ordentligt för damerna just nu där skador och sjukdomar givetvis har stor påverkan på senaste tidens resultat. Nu väntar elva matchfria dagar där truppen får kureras och svetsas ihop inför avslutande två matcherna på vårsäsongen där två kraftprov i serieledande Trelleborg borta och derbyt mot Laholm (på Örjans vall!) väntar innan ledighet.

Startelva
                 Evelina Brag - Azra Tokovic - Elin Hansson
                Izabella Blomqvist - Isa Rönneblad - Tilda Boquist 
Alva Johansson -Nora Johansson - Alicia Hansson - Ellen Welandson
                                    Matilda Brovall

Målen
46' 0-1
63' 1-1 Tilda Boquist
69' 1-2

Publik
99 st

Nästa match
Lördag 18 juni klockan 14.00 borta mot Trelleborgs FF.

Länkar
Tabell och spelschema
Älmhults hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri från matchen
Halmstadsport

// Kansliet
 

Etiketter: dam