Åsa IF - IS Halmia Herr 2-3 (1-1)

Lagkapten Alexander Arvidsson skriker ut sin glädje efter tre viktiga poäng borta mot Åsa IF. Foto: IS Halmia Lagkapten Alexander Arvidsson skriker ut sin glädje efter tre viktiga poäng borta mot Åsa IF. Foto: IS Halmia

Tredje raka vinsten!

Herrarna har fått upp farten och ångar på i tabellens övre skikt. I helgen besegrades topplaget Åsa på bortaplan i en smågrinig match som böljade fram och tillbaka.

Första halvlek
Halmia tog ledningen redan i den 6e minuten sedan Oskar Törnfeldt hittat bortre krysset efter framspelning av Axel Ekström. Hemmalaget kvitterade i 27e minuten i andravågen efter en hörna, inlägget nickades in otagbart bakom Alexander Nielsen. Halvleken präglades av tuffa dueller på den på gränsen till vildvuxna gräsmattan.

Andra halvlek
Innan tio minuter var spelade så hade hemmalaget vänt underläge till ledning, även detta efter en hörna där nicken först blockas men returen trycks in under ribban till 2-1 i den 54e minuten. Halmia viker dock inte ner sig utan stretar emot och kvitterar med halvtimmen kvar. Via ett snabbt anfall, inlägg från Brandon Camacho så kvitterar Rasmus Bengtsson sedan han vid bortre stolpen kastat sig fram och nickat in 2-2. Halmia var dock inte nöjda där utan ville mer. Adrian Hallsö kliver i minut 77 upp och bryter en passning innan bollen via inlägg hamnar hos Axel Ekström till vänster i straffområdet. Axel passar tillbaka till Rasmus Bengtsson som måttar ett fint inlägg mot bortre stolpen där HAN dyker upp i vanligt ordning, Oskar Törnfeldt nickar ner bollen i marken med riktning mot andra stolpen och målvakten kan bara se på när bollen studsar in till 2-3 som blir slutresultatet. På tilläggstid fick Kristoffer Thydell sitt andra gula kort efter att ha blivit nerbrottad av en hemmaspelare...

Sammanfattning
En otroligt viktig seger ur många aspekter. Tre poäng på bortaplan mot en toppkonkurrent väger tungt, men störst är nog ändå moralen att trots tappad ledning ändå vända underläge till seger trots att motståndarna gjorde allt och lite till för att sno med sig poäng.

Startelva
                 Axel Ekström - Oskar Törnfeldt - Brandon Camacho
             Alexander Arvidsson - Endrit Mazreku - Kristoffer Thydell
Rasmus Bengtsson - Adrian Hallsö - Kosovar Sulejamni - Kenan Covrk
                                        Alexander Nielsen              

Målen
6' 0-1 Oskar Törnfeldt (Axel Ekström)
27' 1-1
54' 2-1
60' 2-2 Rasmus Bengtsson (Brandon Camacho)
77' 2-3 Oskar Törnfeldt (Rasmus Bengtsson)

Nästa match
Söndag 12 juni klockan 16.00 mot Kortedala IF på Halmstad Arena IP, plan 1.

Länkar
Tabell och spelschema
Åsa's hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri från matchen

// Kansliet
 

Etiketter: herr