Inför Svenska Cupen, Hittarps IK - IS Halmia Dam

Lånet från allsvenska Kristianstads DFF, Elin Sjöström får på grund av regler inte delta i kvällens match. Foto: IS Halmia Lånet från allsvenska Kristianstads DFF, Elin Sjöström får på grund av regler inte delta i kvällens match. Foto: IS Halmia

Bortamatch mot div2-lag

Halmia bryter serielunken för match i Svenska Cupen omgång 1. Med alla skador och sjukdomar så kunde matchen dock kommit lägligare, hursomhelst så väntar troligen ett Elitettan-mostånd i nästa omgång och den chansen vill man ju inte missa.

Hittarps IK
Helsingborgslaget kämpar för att klara nytt division 2-kontrakt i en serie där samtliga lag på plats 5-12 flyttas ner i nya division 3. Just nu ligger Hittarp 4a och inte heller den placeringen är given nytt kontrakt, dom fem sämsta 4orna flyttas även dom ned i division 3. Senaste matchen i seriespelet besegrades Röke IF med 3-1 på bortaplan, matchen dessförinnan förlorade man i derbyt mot Eskilsminne DFF (reservlag? till Halmias seriekonkurrent Eskilsminne IF) med 2-3. Bästa målskytten heter Nicoline Zevassus Svensson och har gjort 9 mål på 7 matcher hittills.

IS Halmia
Laget tog en viktig seger i helgen borta mot Färjestaden. Sofia Voldby gjorde segermålet som var hennes första sedan återkomsten från college. Till dagens match vilas Alva Johansson och Moa Jönsson samtidigt som Celine Gysenius, Evelina Bengtsson och Lovisa Robarth saknas pga skador.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Vi vilar en del pga sjukdomar och skador. Elin från KDFF får vi inte använda i cupen. Vi går självfallet för vinst!

Avspark
Ikväll torsdag 2/6 klockan 20.00 på Laröds IP, Helsingborg. Fri entré och förhoppningsvis kan ni även följa matchen i appen "Min fotboll".

Länkar
Spelschema
Hittarps hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: dam