Inför IS Halmia Dam - Älmhults IF

Moa Jönsson (med bollen) har drabbats av körtelfeber och missar måndagens match. Foto: IS Halmia Moa Jönsson (med bollen) har drabbats av körtelfeber och missar måndagens match. Foto: IS Halmia

Viktig sexpoängsmatch i vårens nästsista hemmamatch

Matcherna avlöser varandra men efter denna match väntar elva dagar matchledigt, en välkommen period då sjukdomar och skador har avlöst varandra senaste tiden.

IS Halmia
Efter två raka matcher utan vinst så tog tjejerna en viktig trepoängare borta mot Färjestaden senast. Laget har haft strul med skador och sjukdomar under i stort sett hela våren så en tredjeplats hittills är starkt jobbat. Med kommande serieomläggning finns varken tid eller rum för att luta sig tillbaka. Ner till 7e plats som innbär div2-spel nästa år är bara fyra poäng och den platsen innehas av dagens motståndare. En seger här kan därmed vara av stor betydelse när vi summerar serien i oktober. Inlånade Elin Sjöström missade matchen senast och i torsdagens Svenska Cupen så utgick Sofia Voldby skadad.

Älmhults IF
Småländskorna är nykomlingar från division 2 och har stått för en imponerande start i årets seriespel. Noterbart är att laget vunnit/spelat oavgjort mot samtliga lag man mött från nedre halvan av serien (Laholm, Staffanstorp, Lörby, Astrio, Färjestaden) och att man förlorat alla matcher hittills mot lag på övre halvan (Eskilsminne, Södra Sandby). Bästa målskytten heter Johanna Ribacke och det var även hon som vann hela seriens skytteliga ifjol med 22 mål på 11 match (enkelserie) när laget vann samtliga matcher och hade 67-7 i målskillnad.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Tre matcher kvar innan uppehåll och spelvändning; Älmhult hemma på nationaldagen, Trelleborg borta och sedan LFK på Örjans Vall. Derbyt mot HBK spelas på Örjan 2/8, vi återkommer om det evenemanget.
Vi lappar & lagar så mycket det går mellan matcher och kämpar max för att få bort våra efterhängsna skador & sjukdomar, trots det är både humor som moral på topp i truppen.
VI går självfallet för tre poäng på måndag!

Avspark
Måndag 6/6 klockan 14.00 på Halmstad Arena IP, plan 1. Kan du inte vara på plats så kan du följa matchens händelser via appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Älmhults hemsida

// Kansliet

Etiketter: dam