Inför Åsa IF - IS Halmia Herr

Alexander Nielsen har fått mycket förtroende på sistone och gjort det riktigt bra. Foto: IS Halmia Alexander Nielsen har fått mycket förtroende på sistone och gjort det riktigt bra. Foto: IS Halmia

Toppmöte mot seriens målgladaste lag och skytteligaledaren

Efter två raka vinster är serieledningen återigen inom räckhåll. Lördagens match blir dock en tuff uppgift mot den målglada nykomlingen.

Åsa IF
Kungsbacka-laget är nykomlingar i division 3 efter att ha vunnit sin div4-serie två poäng framför Böljan och fem poäng före Alet. Trots 55 gjorda mål så mäktade bästa målskytten bara med 6 fullträffar. Detta åtgärdade man dock inför årets säsong när man plockade in fjolårets seriekonkurrent Fjärås bästa målskytt Anton Millesson Nilsson. Nyförvärvet har minst sagt motsvarat förväntningarna i en serie högre och står noterad för 13 mål på dom åtta första matcherna. Laget har gjort överlägset flest mål (24) av alla lag i serien, samtidigt så har bara fyra lag släppt in färra mål än dom 16 som laget släppt in hittills. Åsa kommer från två raka bortasegrar mot dom båda jumbolagen Angered och Kortedala. 

IS Halmia
Självförtroendet har fått sig en rejäl boost efter två raka vinster inom loppet av fyra dagar. Nu väntar en riktigt tuff uppgift mot seriens överraskningslag med skytteligaledaren i truppen. Att Axel Ekström fick göra första målet och att Oskar Törnfeldt fortsätter att ta ett stort ansvar offensivt är viktigt inför fortsättningen. Skade- och sjuklistan är fortsatt lång med Andreas Åström (framsida lår), Erik Pålsson (hälsena), Jonatan Eriksson (knä), Svante Wiberg (lårkaka) och Hamdi Sejdiu (bruten tå) som alla missar lördagens match, även Granit Ademi riskerar att missa matchen pga sjukdom.

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:
- Vi kommer från två raka segrar, senast med 4-0 och även om vi var långtifrån nöjda med prestationen så fick vi äntligen målskyttet att lossna.
Vi har lagt över en timme på videoanalys i veckan och i träning prioriterat det som vi behöver fortsätta utveckla. Träningsveckan har varit mycket bra såhär långt och flera spelare är tillbaka efter sjukdomar och skador. Vi åker till Åsa med en stark tro på att ta tre poäng, det är förvisso en svår bortamatch, men vi har bra koll på dom och har förberett oss väl utifrån den förväntade matchbilden.

Avspark
Lördag 4/6 klockan 15.00 på Åsa IP. Förhoppningsvis kan ni följa matchen via appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Åsas hemsida

// Kansliet

Etiketter: herr