IS Halmia Herr - Ytterby IS 4-0 (2-0)

Oskar Törnfeldt hade en bra eftermiddag på Örjans vall med 2 mål och 2 assist. Foto: IS Halmia Oskar Törnfeldt hade en bra eftermiddag på Örjans vall med 2 mål och 2 assist. Foto: IS Halmia

Komfortabel seger utan att spela på topp

Halmias herrar hade inga större problem att städa av gästerna Ytterby. Två mål i vardera halvlek räckte för att säkra tre poäng, nu är avståndet upp till serieledning bara två ynka poäng dessutom.

Sammanfattning
Halmia tog tidigt kommandot men det dröjde länge innan matchens första målchans kom, men då smällde det direkt. På ett inlägg från Rasmus Bengtsson så touchar Oskar Törnfeldt ner bollen till Kristoffer Thydell som smäller in 1-0 på halvvolley i den 23e minute. Just effektiviteten var det inget fel på inledningsvis, Halmia gör även 2-0 på matchens andra målchans när Oskar Törnfeldt förvaltar en fin hörna från Brandon Camacho i minut 36 och nickar in tvåan vid bortre stolpen. Oskar Törnfeldt hade sedan ett bra läge i den 42a minuten men målvakten gör en fin benparad och resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek är bara fem minuter gammal innan Oskar Törnfeldt skickar in sitt andra och föreningens tredje mål efter ett friläge som behärskat placeras till 3-0 i den 50e minuten. Minuterna senare drabbas gästerna av en utvisning sedan Ytterbys spelare gjort en eftersläng med armarna upp mot huvudet på Kristoffer Thydell. Trots en man mindre på planen så är gästerna faktiskt det bättre laget i en dryg kvart efter utvisningen, två hyfsade reduceringslägen skapas men Halmia håller fortsatt nollan. Sista 20 minuterna är det dock enbart hemmalaget som skapar lägen, bland annat genom inbytta Robin Åkerblad och lagkapten Alexander Arvidsson. Målvakten gör dock två bra räddningar och håller ner siffrorna. Avslutande tio minuterna ger 4-0 för Halmia i den 82a minuten sedan inbytta Granit Ademi följt med i ett anfall och rinner igenom i straffområdet innan han skickar in fyran. Oskar Törnfeldt har sedan läge att göra hattrick men får se sitt avslut styra på en motståndare och passera strax över ribban.

Startelva
               Axel Ekström - Oskar Törnfeldt - Brandon Camacho
     Alexander Arvidsson - Endrit Mazreku - Kristoffer Thydell
Rasmus Bengtsson - Adrian Hallsö - Kosovar Sulejmani - Kenan Covrk
                                   Alexander Nielsen

Målen
23' 1-0 Kristoffer Thydell (Oskar Törnfeldt)
36' 2-0 Oskar Törnfeldt (Brandon Camacho)
50' 3-0 Oskar Törnfeldt (Adrian Hallsö)
82' 4-0 Granit Ademi (Oskar Törnfeldt)

Publik
179 st

Halmiaringens charklotteri

  1. 68
  2. 67
  3. 20


Nästa match
Lördag 4 juni klockan 15.00 borta mot Åsa IF.

Länkar
Tabell och spelschema
Ytterbys hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri

// Kansliet

Etiketter: herr