Vejby IF - IS Halmia Herr 1-2 (0-2)

Nyförvärvet Benjamin Lidh fick hoppa in och göra debut mot Vejby. Foto: IS Halmia Nyförvärvet Benjamin Lidh fick hoppa in och göra debut mot Vejby. Foto: IS Halmia

Tre poäng efter gedigen insats

Ett vingklippt Halmia tog tre viktiga poäng och hakar på i toppen där Laholm är nya serieledare, fem poäng före. I Halmia gjorde nyförvärvet Benjamin Lidh debut när han bytte av målskytten Axel Ekström med drya tio minuter kvar.

Första halvlek
I en välspelad halvlek på mysiga Vejby IP med en fantastisk gräsmatta så skapade hemmalaget första målchansen i den 6e minuten. Halmia misslyckas med ett uppspel och Vejby hugger snabbt, men inspelet från höger in i straffområdet rinner precis förbi framrusande anfallare på bortre stolpen. Istället är det Halmia som tar ledningen i den 10e minuten efter ett mönsteranfall där nya skyttekungen Oskar Törnfeldt dyker upp och förvaltar ett fint inspel från kanten. Efter ca halvtimmen spelat är kvitteringen nära, men Rasmus Bengtsson agerar målvakt på mållinjen och nickar bort ett till synes givet mål på hemmalagets hörna. Två minuter senare är det Halmias tur att få hörna, bollen dimper ner i straffområdet och studsar runt några gånger innan Axel Ekström smäller till och gör sitt första mål i Halmiatröjan, 0-2 i den 32a minuten. Strax innan halvtid är Oskar Törnfeldt nära att utöka ledningen när han snyggt tar sig förby målvakten men avslutet från halvdålig vinkel tar i utsidan av stolpen.

Andra halvlek
Den andra halvleken är inte lika välspelad som den första, istället är det mycket kamp i den stundtals hårda vinden. Oskar Törnfeldt får läge att definitivt punktera matchen i den 57e minuten sedan Kenan Covrk skickat iväg ett långt inkast i medvinden, men Oskar kommer lite ur vinkel och målvakten räddar avslutet till hörna. Med tjugo minuter kvar så reducerar Vejby till 1-2, detta sedan Halmia blivit lite för passiva i pressen efter en kort frispark på mittplan. En passning in i straffområdet och avslut från högerläge som smiter förbi Alexander Nielsen.

Sammanfattning
En väl genomförd match, inte minst med tanke på skador/sjukdomar och att flera spelare fick spela på mer eller mindre ovana positiioner. Förutom hemmalagets reducering så kändes det tryggt under hela andra halvlek och segern känns rättvis över 90 minuter.

Startelva
                 Axel Ekström - Oskar Törnfeldt - Brandon Camacho
             Alexander Arvidsson - Endrit Ibishi - Kristoffer Thydell
Rasmus Bengtsson - Adrian Hallsö - Kosovar Sulejamni - Kenan Covrk
                                        Alexander Nielsen              

Målen
10' 0-1 Oskar Törnfeldt
32' 0-2 Axel Ekström
70' 1-2

Nästa match
Söndag 29 maj klockan 14.00 mot Ytterby IS på Örjans vall.

Länkar
Tabell och spelschema
Vejbys hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri från matchen

// Kansliet
 

Etiketter: herr