Inför IS Halmia Herr - Ytterby IS

Axel Ekström fick äntligen göra sitt efterlängtade mål i Halmiatröjan. Foto: IS Halmia Axel Ekström fick äntligen göra sitt efterlängtade mål i Halmiatröjan. Foto: IS Halmia

Ännu en sexpoängsmatch för att haka på toppen

Segern mot Vejby häromdagen ger nytt självförtroende och innebär att laget fortsatt blandar sig i tätstriden trots alla skadebekymmer.

IS Halmia
Dags för andra matchen på fyra dagar, nu gäller det att ställa om och återigen prestera inför hemmapubliken. Trots stora skadebekymmer gjorde laget en gedigen insats mot Vejby där Oskar Törnfeldt fortsatt visar målform och Axel Ekström äntligen fick trycka dit sitt första mål. Till söndagens match saknas Jonatan Eriksson (knä), Erik Pålsson (häl), Hamdi Sejdiu (arbetsplatsolycka), Andreas Åström (framsida lår), Markus Rydeberg (sjuk), Flamur Hashani (arbetsplatsolycka). Rasmus Bengtsson osäker pga ett en smäll på knät under matchen mot Vejby. 

Ytterby IS
Kungälvs-laget kommer från två raka 3-2 segrar, senast mot jumbon Kortedala. Matchen innan dess tog laget en meriterande seger på bortaplan mot Åsa när laget vände 1-2 till seger 3-2 under matchens sista dryga 10 minuter. Laget placerar sig på en 7e plats, sex poäng efter serieledarna men bara tre poäng framför negativt kval. Förra säsongen slutade laget på en fin tredjeplats i div3 mellersta götaland.

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:
- Vi är väldigt nöjda med prestationen i första halvlek mot Vejby. Vi är helt klart på gång spelmässigt. Vi gör mycket rätt utifrån hur vi vill spela och skapar flera bra målchanser. Skönt att ta en trepoängare. Trots skadeläget ser vi fram emot söndagens match och siktar på tre poäng. 

Avspark
Söndag 29 maj klockan 14.00 på Örjans vall. Matchens händelser följer ni i appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Ytterbys hemsida

// Kansliet

Etiketter: herr