Inför Färjestadens GOIF - IS Halmia Dam

Halmias Azra Tokovic (längst till höger av Halmianerna) är tillbaka efter sjukdom. Foto: IS Halmia Halmias Azra Tokovic (längst till höger av Halmianerna) är tillbaka efter sjukdom. Foto: IS Halmia

Årets längsta bortamatch väntar

Med kommande serieomläggning så känns varje match som en sexpoängsmatch, lördagens batalj är av smma kaliber. Färjestaden må vara på fel sida om nytt kontrakt, men vi höjer ett varningens finger för hemmalagets skytteligaledare Ofelia Medhammar.

Färjestadens GOIF
Ölänningarna Färjestaden har haft en tuff inledning på seriespelet och har redan sju poäng upp till negativt kval. Laget inledde förvisso med två raka segrar mot Staffanstorp och Lörby, men efter det har det blivit fem raka förluster. Tre av förlusterna är dock med uddamålet mot lag på övre halvan. Offensivt snittar laget mer än två mål per match, och Ofelia Medhammar toppar hela seriens skytteliga på 8 mål. Defensivt ser det tyngre ut där 23 insläppta mål bara triumferas av tabellens jumbolag Lörby och Staffanstorp. 

IS Halmia
Laget har haft några tunga veckor med skador och sjukdomar som gjort att laget tappat intensitet i både träning och match. En viss ljusning ses i horisonten och förhoppningsvis har det värsta lagt sig. Med tanke på den struliga inledningen av säsongen så har tjejerna ändå presterat över förväntan hittills, men i år finns det inga livlinor när serien ska mer än halveras. Sju lag ser ut att göra om om dom fem första platserna som ger nytt division 1-kontrakt, varje poäng är därmed högst relevant i slutändan. Färjestaden borta är alltid en tuff nöt att knäcka, men förhoppningsvis så blir det en 25 mils hemresa med tre poäng i bagaget.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Fortsatt sjukdomsstrul i laget, Elin Sjöström ej med denna gång och några med mindre bra träningsnärvaro pga sjukdom & skador (alla har haft samma typ av infektion). VI är inne i prövotid nu som VI tillsammans måste hantera så bra som möjligt, det gäller att maxa i det VI har. Handlar mycket nu om att sluta oss och i det visa stark karaktär samt vass inställning. Voldby tillbaka i startelvan men får "bara" spela 60 min, Azra också tillbaka i elvan efter sin sjukdomstid och vi får se hur länge orken finns där vilket även gäller ett par spelare till pga nämnd period.
VI går alltid för så bra prestationer som möjligt, prestationer som ger oss vinster.
Årets längsta resa som VI gör någonting mer utav än bara resa&match, VI åker idag och övernattar i Växjö för att verkligen kunna maxa lagets prestation imon.

Avspark
Lördag 28 maj klockan 14.00 på Tallhöjdens IP.

Länkar
Tabell och spelschema
Färjestadens hemsida

// Kansliet

Etiketter: dam