Inför Vejby IF - IS Halmia Herr

Intensiva dagar väntar för herrlaget med två matcher på fyra dagar. Först ut är Vejby borta. Foto: IS Halmia Intensiva dagar väntar för herrlaget med två matcher på fyra dagar. Först ut är Vejby borta. Foto: IS Halmia

Två matcher på fyra dagar

Endast sex poäng skiljer mellan serieldedarna Vinberg och niondeplacerade Ytterby, tolv matcher ska spelas innan helgens slut, vilka hakar på i toppen och vilka halkar efter?

Vejby IF
Laget kommer från en rejäl urladdning där tabelljumbon Kortedala besegrades med hela 8-0 på bortaplan i helgen. Innan dess har det varit väldigt varierande resultat för fjolårstrean som just nu befinner sig på en sjundeplats (platsen efter Halmia) med 3-1-3 och 15-9 i målskillnad. Efter fjolårets fina placering tappade laget rutinerade Vladica Zlojutro och tränaren Magnus Arvidsson, ny tränare är Halmstadbekantingen Jonas Axeldal.

IS Halmia
Med en poäng på dom två senaste matcherna så har Halmia tappat mark i den hittills jämna tabellen. Skador och sjukdomar har stört laget senaste veckorna vilket kan vara en orsak till att poängen inte ramlat in i den takt man hoppats. Till torsdagens match saknas Jonatan Eriksson (knä), Erik Pålsson (häl), Hamdi Sejdiu (baksida lår), Andreas Åström (framsida lår), Markus Rydeberg (sjuk). Flamur Hashani kan eventuellt missa matchen också.

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:
- En viktig match. När vi har sett Vinbergsmatchen i efterhand så är väldigt mycket bra, det är små detaljer som behöver lossna för att det ska se riktigt bra ut. Vi har tittat mycket på klipp från matcherna både tillsammans och individuellt, och sen måste vi ju göra mål på våra chanser helt enkelt. 

Avspark
Torsdag 26/5 kl 12.00 på Vejby IP, Vejbystrand. Följ matchen via appen "Min fotboll" om ni inte kan vara på plats.

Länkar
Tabell och spelschema
Vejbys hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: herr