Halmia Herr lyfter upp två talanger

Svante Wiberg och Robin Åkerblad är senaste tillskotten i Halmias herrlag. Foto: IS Halmia Svante Wiberg och Robin Åkerblad är senaste tillskotten i Halmias herrlag. Foto: IS Halmia
Vi hälsar Svante Wiberg och Robin Åkerblad välkomna in i herrtruppen 2022!

IS Halmia fortsätter att fostra och förädla för att slutligen ge dom chansen i representationslaget.

Dessa två spelare har fått lärlingskontrakt över 2022:
  • Svante Wiberg, född 2005
Ytterbacken kom från Snöstorp Nyhem förra hösten och har haft en fin utveckling i vårt U17 där han är en viktig pusselbit i det lag som imponerat i sin debutsäsong i nationella serien. 

Beskriv dig själv som spelare:
- Spelskicklig högerback med bra spelförståelse, bra med fötterna och försöker alltid spela mig ur situationerna.

Hur känns det att ha blivit uppflyttad till A-laget och vad har du för personliga mål med säsongen?
- Det känns såklart superkul att ha blivit uppflyttad till A-laget, jag trodde inte det skulle gå så fort när jag kom till Halmia i höstas. Jag känner hur jag utvecklas mer och mer för varje träning som går.
Ett personligt mål jag har för säsongen är att få starta en seriematch, det hade varit väldigt mäktigt att få spela från start för Halmias A-lag.
  • Robin Åkerblad, född 2005
Pga studier i Halmstad så anlände Robin förra sommaren från Ljungby IF där han redan var startspelare i division 3. Robin är en utpräglad målskytt och står tex noterad för 7 mål på 6 matcher i den nationella U17-serien. 

Beskriv dig själv som spelare:
- Jag är en hårt arbetande anfallare. Där mina styrkor är min snabbhet och min spelförståelse. Men även mina djupledslöpningar.

Hur känns det att ha blivit uppflyttad till A-laget och vad har du för personliga mål med säsongen?
- Det känns väldigt bra att ha blivit uppflyttad till A-laget, ett delmål är uppnått men nu gäller det att blicka framåt och göra mitt bästa på varje träning så att jag kan uppnå mina andra delmål som bl.a. är att ta en plats i startelvan. Mina personliga mål för säsongen är att ta en startplats och att utvecklas så mycket som möjligt. Sedan så är lagets mål givet och det är att gå upp till div 2.

// IS Halmia
 
Etiketter: herr ungdom