IS Halmia Dam - Södra Sandby IF 1-3 (1-2)

Alicia Hansson var tillbaka i startelvan för första gången sedan hon kom hem från college. Foto: IS Halmia Alicia Hansson var tillbaka i startelvan för första gången sedan hon kom hem från college. Foto: IS Halmia

Första förlusten är ett faktum

Halmia kom inte alls upp i nivå mot ett duktigt Södra Sandby.

Första halvlek
Matchen börjar på sämsta tänkbara sätt för hemmalaget. Redan i den 2a minuten tar gästerna ledningen sedan Halmia inte fått bort bollen i straffområdet efter ett offensivt inkast och inlägg in i boxen. Södra Sandbys Hanna Lundell håller sig framme i röran och skickar in 0-1. Halmia är inte riktigt på tårna inledningsvis och ska vara glada att det inte blir 0-2 i den 6e minuten när gästerna ställer om snabbt efter bolltapp i Halmias backlinje, avslutet pareras dock fint av Matilda Brovall. I den 13e minuten är det dags igen, ett slarvigt Halmia tappar på nytt boll i backlinjen, Södra Sandby hugger direkt och hittar ett inspel till en ensam anfallare som snubblar på bollen när hon egentligen bara har att rulla in den i mål jämte Matilda. Kvitteringen kommer i den 24e minuten när Isa Rönneblad skickar in ett inlägg från höger, bortalaget får inte bort bollen i förstaläget och på andraläget hugger Evelina Brag och skickar in 1-1.Glädjen blir dock inte speciellt långvarig. I den 32a minuten tar gästerna återigen ledningen, denna gång efter en fin variant på hörna där avslutet går i underkant av ribban och Hanna Lundell återigen håller sig framme i röran och skickar in returen till 1-2. Några minuter senare avslutar Alva Johansson ett fint Halmiaanfall men målvakten sträcker ut och räddar med viss möda ut till resultatlös hörna.

Andra halvlek
Den andra halvleken börjar lika illa som den första. Gästerna bryter ett uppspel från Halmiasbacklinje och hamnar lite turligt 1 mot 1 med hemmalagets försvarare. Hanna Lundell tar sig förbi markeringen och får precis iväg avslutet innan nästa motståndare hinner dit. Bollen går i en perfekt båge och studar in till vänster om Matilda i målet, 1-3 i den 48e minuten. Fem minuter senare är 1-4 när när Södra Sandby nickar i överkant av ribban på hörna. Halmia känns stressade och uddlösa och ska vara glada att det inte blev större siffror, tex som i den 71a minuten när Matilda Brovall räddar ett avslut som ser ut att vara på väg in i första krysset. Ingen forcering värd namnet sker i ett blekt Halmia och matchen slutar 1-3.

Sammanfattning
Ett ovanligt blekt och svagt Halmia åker på första förlusten och ramlar ner till en fjärdeplats i tabellen. Under perioden i speciellt första halvlek så spelar sig hemmalaget vackert igenom motståndarna, men det är för sällan och sista passningen/avslutet är inte bra nog. Södra Sandby är skickliga med sitt passningsspel och höga press, men Halmia ska kunna bjuda upp betydligt bättre än såhär. Att dessutom släppa in mål redan i 2a respektive 3e minuten av dom båda halvlekarna gör att man sätter sig själva i en enorm uppförsbacke som man inte klarade av att hämta sig från. Nu är det upp på hästen igen som gäller, på lördag väntar en tuff bortamatch på Öland.

Huvudtränare Leif Jönsson reflerkterar:
- Södra Sandby var duktiga och gör det bra, vi får inte några längre sekvenser i vårt anfallsspel.
Vi blir naiva och snälla och är inte organiserade i början av första och i början och andra när dom gör sina tidiga mål.

Startelva
                 Evelina Brag - Tilda Boquist - Elin Hansson
                Izabella Blomqvist - Elin Sjöström - Moa Jönsson
Alva Johansson -Nora Johansson - Alicia Hansson - Isa Rönneblad
                                    Matilda Brovall

Målen
2' 0-1
23' 1-1 Evelina Brag (Isa Rönneblad)
32' 1-2
48' 1-3

Publik
66 st

Nästa match
Lördag 28 maj klockan 14.00 borta mot Färjestadens GOIF.

Länkar
Tabell och spelschema
Södra Sandbys hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri från matchen
Halmstadsport

// Kansliet

Etiketter: dam