Inför IS Halmia Dam - Södra Sandby IF

Halmias damer firar ett av fyra mål i segermatchen mot Eskilsminne. Denna gång är det ett nytt skånelag som besöker Halmstad Arena IP. Foto: IS Halmia Halmias damer firar ett av fyra mål i segermatchen mot Eskilsminne. Denna gång är det ett nytt skånelag som besöker Halmstad Arena IP. Foto: IS Halmia

Toppmöte med viktiga poäng i potten

Drygt en fjärdedel av serien är spelad och Halmia är enda obesegrade laget med fina tabellraden 4-2-0.

IS Halmia
Visserligen var den oavgjorda matchen senast en liten missräkning, men Astrio gjorde verkligen det surt för Halmia och derbyn brukar leva sitt eget liv oavsett form och tabellposition innan matchen. Evelina Brag och Sofia Voldby missade matchen senast pga skador, annars är ju Sofia och Alicia Hanssons medverkan en injektion sedan dom kom hem från sina collegestudier. Alica fick 45 minuter senast och kommer att bli en viktig pusselbit nu när Celine Gysenius är skadad och blir borta fram till uppehållet. Tjejerna spelar en attraktiv fotboll och dagens match blir en bra värdemätare, dels gäller det att haka på Trelleborg i toppen, men också att skaffa utrymme ner till 6e och 7e-platsen. Evelina Brag är tillbaka från skada medans Sofia Voldby deltar fullt ut från och med nästa vecka. Ellen Welandson och Lovisa Robarth är tveksamma pga skadorna dom ådrog sig mot Astrio.

Södra Sandby IF
Lundalaget är Svenska Mästare i Futsal 2022, smaka på den. Teknik och skicklighet finns i truppen och laget är ett av flera som tippades ligga med i toppen i årets seriespel. Förutom en rejäl genomklappning borta mot Eskilsminne (0-6!) så har man motsvarat förväntningarna och skuggar topplagen med sin 4e plats, bara två poäng bakom serieledande Trelleborg. Thelma Persson Wlin lederna interna skytteligan med sina 7 gjorda mål, ett bakom seriens skyttekung Wilma Leidhammar i Astrio.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Vi har haft en klart bra träningsvecka på tveksamt naturgräsunderlag. Dock bättre underlag än mot Astrio i lördags, där VI "presterade" vår sämsta fotboll på läänge (dock inte underlagets fel).
Vi har både pratat, analyserat som sett matchklipp om detta - alla är helt överens om vad som gick bra och vad som inte gick bra samt framförallt varför. Om man vill samt har självinsikt så är dessa mindre bra matcher också utvecklande, något jag tror VI får se till det klart bättre på lördag mot Södra Sandby på vår riktiga hemmaplan - hjärtligt välkomna.
VI skall ge vårt allra yttersta i allt för så god underhållning som möjligt, vilket förhoppningvis ger oss maximala poäng.

Avspark
Lördag 21 maj klockan 14.00 på Halmstad Arena IP, plan 1. Kan ni inte vara på plats så följer ni matchen via appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Södra Sandbys hemsida

// Kansliet

Etiketter: dam