IS Halmia Herr - Vinbergs IF 2-2 (0-0)

Varsin poäng mellan två toppkandidater. Foto: IS Halmia Varsin poäng mellan två toppkandidater. Foto: IS Halmia

Oavgjort med mersmak mot serieledarna

Halmia tappade förvisso en 2-0 ledning, men hade det inte varit för ett gäng otroliga räddningar a bortalagets målvakt så hade det ändå blivit tre poäng.

Första halvlek
Gästerna får första bra läget i den 8e minuten men frisparken på straffområdslinjen blir misslyckad och Alexander Nielsen har inga problem att ta hand om bollen. Minuten efter är det Halmia som är på offensiven och testar bortalagets målvakt, Flamur Hashanis avslut räddas ut till hörna. Halvleken är överlag jämn med mycket spel på mittplan, inget av lagen tar något direkt initiativ över tillställningen. Under halvlekens sista fem minuter skapar dock Vinberg tre riktigt bra lägen att ta ledningen, det första är en dubbelchans där Halmias målvakt Alexander Nielsen storspelar med räddning på både förstaläget och returen. Moment två några minuter senare är en rejäl bjudning från Halmia som spelar fram en Vinbergsspelare som dock kommer lite ur vinkel samtidigt som Alexander Nielsen står bra placerad och avstyr friläget.

Andra halvlek
Granit Ademi går av i paus och in som högerback kommer Kenan Covrk. Just Kenan är inblandad i andra halvleks första chans efter ett en fin boll in i straffområdet som Oskar Törnfeldt löper diagonalt på och med huvudet skarvar bollen mot mål, gästernas målvakt visar dock reflexer likt en proffsboxare och får från nära håll ut bollen till hörna. Halmia fortsätter att trycka på framåt och skapar inom loppet av tre minuter lika många målchanser när bortalagets målvakt gör den ena tv-räddningen efter den andra. Kristoffer Thydell har tex en bra nick som borde resulterat, och Kenan Covrks avslut mot första krysset är riktigt snyggt men Viktor Dryselius i Vinbergsmålet storspelar. Men när Adrian Hallsö nickar in 1-0 i den 57e minuten så kan inte ens Mr Dryselius stå emot. Adde dröjde sig kvar efter hörna och skarvar vackert in ledningsmålet.

Här är Halmia inne i ett grymt flyt och skapar läge efter läge, därför kommer 2-0 i den 60e minuten inte helt ologiskt. Efter fint förarbete av Kenan Covrk så dyker han upp som gubben i lådan som så många gånger förr, Oskar Törnfeldt snappar upp bollen och via ett hårt pressat skott skickar in tvåan till publikens jubel. Ologiskt är det istället när Vinberg reducerar bara några minuter senare, lite turligt studsar bollen fram till gästernas spjutspets som från högerläge i straffområdet skickar in 2-1 i den 63e minuten. Ett par minuter senare ställer Halmia om blixtsnabbt, bollen hamnar till slut hos Flamur som får friläge med målvakten. Avslutet är på väg mot bortre stolpen men på något märkligt vis lyckas avslutet att räddas, som om det inte var nog så hinner målvakten även upp och räddar Axel Ekströms retur som ser ut att vara på väg in till 3-1. 

Stärka av reduceringen så får Vinberg ny energi i jakten på en eventuell kvittering. Uppoffrande försvarsarbete av ynglingen Isak Gunnarsson som fick debutera från start gör att gästerna nekas en kvittering i den 71a minuten. Men kvitteringen kommer åtta minuter senare istället. Efter ett anfall av bortalaget så tappar Halmia markeringen i andraläget och tillåter en motståndare att retfullt enkelt både ta emot och sedan placera in 2-2 otagbart bakom Alexander Nielsen. Sista 15-20 minuterna blir lite ryckiga med en del byten, men det är gästerna som har matchens sista chans i den 84e minuten, Alexander Nielsen är dock på tårna och räddar ut till hörna. 

Sammanfattning
Prestationen är ett rejält steg i rätt riktning jämfört med dom två senaste matcherna, samtliga spelare sliter som djur över 90 minuter och med tanke på att sex spelare saknas och vissa spelar på "fel" positioner så är det svårt att vara missnöjd. Kul också att 17-åriga Isak Gunnarsson fick göra debut från start, med tanke på insatsen så lär det inte vara sista framträdandet i år om vi säger så. Kenan Covrk's inhopp som högerback ska också lyftas fram, likaså arbetsmoralen hos duracellkaninen Oskar Törnfeldt (kan han bli trött?). Surt att tappa ledning 2-0 givetvis, men sett till dom lägen laget skapar och dom makalösa räddningar som gästernas målvakt gör så borde det ändå räckt till tre poäng. 

Huvudtränare Anders Wallins tankar om matchen:
- Det här var ett jättesteg i rätt riktning och även om vi inte får med oss tre poäng så tar vi med oss prestationen som var otroligt bra i denna matchen.

Startelva
               Axel Ekström - Oskar Törnfeldt - Flamur Hashani
     Alexander Arvidsson - Brandon Camacho - Kristoffer Thydell
Rasmus Bengtsson - Adrian Hallsö - Isak Gunnarsson - Granit Ademi
                                   Alexander Nielsen

Målen
57' 1-0 Adrian Hallsö
60' 2-0 Oskar Törnfeldt (Kenan Covrk)
63' 2-1
79' 2-2

Publik
303 st

Halmiaringens charklotteri

  1. 4
  2. 63
  3. 93


Nästa match
Borta mot Vejby IF torsdag 26 maj klockan 12.00 på Vejby IP.

Länkar
Tabell och spelschema
Vinbergs hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri

// Kansliet

Etiketter: herr