Inför IS Halmia Herr - Vinbergs IF

Halmias Oskar Törnfeldt leder interna skytteligan på 4 gjorda mål, nu behöver fler offensiva spelare kliva fram. Foto: IS Halmia Halmias Oskar Törnfeldt leder interna skytteligan på 4 gjorda mål, nu behöver fler offensiva spelare kliva fram. Foto: IS Halmia

Nytt Halländskt derby och enormt viktig sexpoängsmatch

Skadeproblematik och ineffektivitet har satt Halmia i en jobbig sits inför kvällens match.

IS Halmia
Efter den fina starten har det gått grus i maskineriet på sistone. Senast kom andra förlusten på dom tre senaste matcherna när Stafsinge vann derbyt på sin hemmaplan med 2-1. Halmia som var serieledare har nu halkat ner till en sjätteplats med fem poäng upp till dagens motståndare. Att laget har problem med målproduktionen hänger givetvis ihop med knäskadan på skyttekungen Jonatan Eriksson, nu behöver fler offensiva spelare kliva fram och bidra. Att dagens match är viktig är ingen underdrift, förutom att det är ett nytt Hallandsderby så är det en sexpoängsmatch av rang, vid eventuell vinst så är man med i racet igen och vid förlust är avståndet redan åtta poäng. Förutom Jonatan Eriksson saknas även Andreas Åström (framsida lår), Kosovar Sulejmani (sjuk), Markus Rydeberg (sjuk), Anton Jonsson (privata skäl), Hamdi Sejdiu (baksida lår) och Erik Pålsson (nyopererad häl). Adrian Hallsö har haft problem med framsida lår och testas rejält på dagens uppvärmning, samma gäller Axel Ekström som tejpas och testas sent pga en fotledsstukning.

Vinbergs IF
Falkenbergsgänget har inlett säsongen övertygande och placerar sig som serieledare inför dagens match. Fem vinster av sex möjliga och 14-3 i målskillnad imponerar stort. Laget som leds av tidigare utlandsproffset och landslagsbacken Michael Svensson har givetvis siktet inställt på division 2, en serie man ramlade ur ifjol . Bästa målskytten hittills heter Sebastian Bertilsson Fåglum (4 mål), ja det är samma Sebastian som provspelade med Halmia innan seriestart men alltså valde Vinberg istället.

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:
- En rolig match mot Vinberg på natursköna Örjans Vall. Vi har tyvärr sjukdomar och skadebekymmer i truppen men samtidigt blir det en härlig utmaning för dom som får chansen. Vi ser med tillförsikt fram emot kvällens match.

Avspark
Ikväll onsdag 18/5 kl 19.00 på Örjans vall. Är ni inte på plats så följer ni matchens händelser via appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Vinbergs hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: herr