Stafsinge IF - IS Halmia Herr 2-1 (1-0)

Mittbacken Andreas Åström tvingades kliva av med en skada i samband med hemmalagets 1-0.. Foto: IS Halmia Mittbacken Andreas Åström tvingades kliva av med en skada i samband med hemmalagets 1-0.. Foto: IS Halmia

Förlust och tappad mark i tabellen

Trots fredagen den 13e så handlade inte matchens resultat om otur, snarare oförmåga att förvalta chanserna, inte minst i första halvlek.

Första halvlek
Halmia kopplar ett visst grepp om matchen inledningsvis, vänsterkanten med Rasmus Bengtsson och Axel Ekström firar framgångar men den sistnämnde lyckas inte trycka dit ledningsmålet trots två bra lägen. Istället är det hemmalaget som tar ledningen med 1-0 i den 33e minuten sedan Halmia hamnat på hälarna och tillåtit motståndare att både vända upp och placera in bollen från straffområdslinjen. I samband med målet skadar sig Andreas Åström i framsida lår och tvingas byta, in kom istället Brandon Camacho och det är han som får halvlekens sista chans när han avlossar från distans och får se bollen styra på försvarare men målvakten reagerar kvickt och reder med viss möda ut situationen.

Andra halvlek
Hemmalaget är fysiskt starka och spelar både på och över gränsen ibland, inte helt oväntat är laget starka på fasta situationer och det är på en sådan som man är nära att göra 2-0 i inledningen på andra halvlek. Minuten efter är det istället kvitterat till 1-1, detta sedan Axel Ekström förarbetat och passat in boxen i straffområdet där Oskar Törnfeldt som så ofta dyker upp från ingenstans. Hårt markerad får han foten på bollen och kan med en enkel skarvning skicka in kvitteringen i den 50e minuten. Ca kvarten senare är Oskar nära att bli tvåmålsskytt, men hans avslut från snäv högervinkel täcks uppoffrande ut till resultatlös hörna. Istället är det hemmalaget som gör 2-1 bara några minuter senare på en blixtsnabb omställning. Efter bollvinst på mittplan hamnar bollen till vänster i Halmias straffområde där Stafsinge skjuter in segermålet. Trots dryga 20 minuter kvar så mäktar inte Halmia med någon het kvitteringschans, istället är det Stafsinge med sitt fysiska spel som stänger matchen oach avgår med segern.

Sammanfattning
Nej det här duger inte. Trots flertalet bra chanser i första halvlek så uteblir målen. Låt vara att det är en svår bortamatch mot ett fysiskt och tufft spelande Stafsinge, spelet hackar ordentligt och skadeproblematiken gör det inte lättare. Andreas Åström gick ut med en sträckning framsida lår och Adrian Hallsö missade matchen pga samma åkomma. Nu placerar sig laget på en sjätteplats med fem poäng upp till serieledarna Vinberg som dessutom är nästa motståndare. 

Startelva
                 Axel Ekström - Oskar Törnfeldt - Flamur Hashani
             Alexander Arvidsson - Kenan Covrk - Kristoffer Thydell
Rasmus Bengtsson - Andreas Åström - Kosovar Sulejamni - Granit Ademi
                                        Alexander Nielsen              

Målen
33' 1-0
50' 1-1 Oskar Törnfeldt (Axel Ekström)
66' 2-1

Nästa match
Onsdag 18 maj kl 19.00, då kommer serieledarna Vinbergs IF på besök till Örjans vall.

Länkar
Tabell och spelschema
Stafsinges hemsida
Hallandsposten
Hallands Nyheter
Bildgalleri från matchen

// Kansliet
 

Etiketter: herr