BK Astrio - IS Halmia Dam 1-1 (0-1)

Elin Sjöström (högra Halmianen) drar ett stort lass på det centrala mittfältet. Foto: IS Halmia Elin Sjöström (högra Halmianen) drar ett stort lass på det centrala mittfältet. Foto: IS Halmia

Delad pott i jämnt derby

Halmia dam tappade serieledningen men är fortfarande enda obesegrade lag i årets seriespel. 

Sammanfattning
Ett rejält blåsigt Söndrums IP var skådeplatsen för lördagens batalj mellan rivalerna Astrio och Halmia. Trots kraftig medvind i första halvlek så fick Halmia aldrig igång sitt tidigare vägvinnande passningsspel, Förvisso förvaltade Nora Johansson en hörna redan i den 12e minuten och skickade in ledningsmålet, men det var Astrio som genom hög press som stressade gästerna till många individuella misstag. Hemmalagets Wilma Leidhammar träffade ribban vid två tillfälllen i första halvlek så resultatet 0-1 i paus var Halmia mest nöjda med.

Med vinden i ryggen kunde sedan Astrio trycka tillbaka ett ovanligt blekt Halmia i andra halvlek. Kvitteringen kom i den 56e minuten och var högst rättvist i det läget. Ju längre halvleken led ju mer fick dock Halmia att säga till om när hemmalaget möjligtvis mattades av sitt frejdiga spel. Elin Hansson hade läge att skicka dom tre poängen till Halmia i slutskedet, men med facit i hand så kanske en varsin poäng var det mest rättvisa trots allt.

Startelva
                  Alva Johansson - Azra Tokovic - Elin Hansson
                    Moa Jönssin - Elin Sjöström - Tilda Boquist
Ellen Welandson - Nora Johansson - Lovisa Robarth - Isa Rönneblad
                                         Matilda Brovall           

Målen
11' 0-1 Nora Johansson
56' 1-1

Nästa match
Lördag 21a maj kl 14.00 mot Södra Sandby på Halmstad Arena plan 1.

Länkar
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Astrios hemsida
Idrottsstaden Halmstad på facebook (videointervjuer med Leif Jönsson mfl)

// Kansliet
 

Etiketter: dam