Inför Stafsinge IF - IS Halmia Herr

Axel Ekström är ett av året utropstecken och har växt fram till en publikfavorit bland Halmianerna. Men vi väntar fortfarande på första målet, kanske kommer det mot Stafsinge? Foto: IS Halmia Axel Ekström är ett av året utropstecken och har växt fram till en publikfavorit bland Halmianerna. Men vi väntar fortfarande på första målet, kanske kommer det mot Stafsinge? Foto: IS Halmia

Svår bortamatch mot oberäkneligt hemmalag

Säg 17 juni 2021 och pulsen stiger direkt. Det var nämligen då vi mötte Stafsinge borta förra året. Trots total Halmia-dominans i nästan 30 minuter där det ena läget brändes efter det andra så åkte bortalaget hem med förlust och 0-5 i bagaget. Så brutal kan gränsen mellan himmel och helvete vara ibland.

Stafsinge IF
Falkenbergsgänget gjorde en stark säsong ifjol och slutade på en fin 4e plats. I år ligger laget 6a i en jämn tabell där bara tre poäng skiljer upp till serieledning. Laget verkar blanda och ge lite inledningsvis där tex dom två senaste matcherna slutat 1-4, först förlust hemma mot Åsa och sedan vinst borta mot jumbon Kortedala. Med sina 9 insläppta mål är faktiskt bara dom båda nollpoängarna Angered och Kortedala sämre.

IS Halmia
Med nyförvärven Kosovar Sulejmani och Flamur Hashani står sig laget bättre rustade framöver, men luckan efter skyttekungen Jonatan Erikssons korsbandsskada är fortsatt ett frågetecken. Senast blev det en väldigt viktig trepoängare hemma mot Åstrorp, även om spelet lämnade en del i övrigt att önska. Trots att laget har häng på toppen så väntar man fortfarande på att det ska lossna spemässigt där laget är fortsatt ojämna i prestationerna både mellan och under matcherna. Kvalitén i truppen är hög, så även förväntningarna.

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:


Avspark
Fredag 13 maj kl 18.30 på Stafsinge IP.

Länkar
Tabell och spelschema
Stafsinges hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: herr