Inför BK Astrio - IS Halmia Dam

Nora Johansson lär vara en av två mittbackar i Halmia som får stångas med Astrios duktiga anfallare. Foto: IS Halmia Nora Johansson lär vara en av två mittbackar i Halmia som får stångas med Astrios duktiga anfallare. Foto: IS Halmia

Derbydags igen!

Halmia kommer till matchen som serieledare, med fyra raka segrar i ryggen och dessutom två nygamla spelare i Alicia Hansson och Sofia Voldby. Ett derby är alltid lite speciellt och lagens respektive tabellposition har mindre betydelse där dagsform och attityd lär avgöra utgången.

BK Astrio
Söndrumslaget har haft ett tufft spelschema inledningsvis där man mött två förväntade topplag (Eskilsminne 0-3, Södra Sandby 2-2) samt Halmstads BK (2-4) och svårspelade Färjestaden (6-3). Laget är erkänt duktiga framåt och unga talangerna Lovisa Brogren och Wilma Leidhammar ligger bakom det mesta offensivt. Wilma leder skytteligan på 8 mål på fem matcher och lär ställa till med en hel del problem för Halmias backlinje. Senast blev det säsongens första seger när Ölands-laget Färjestaden var på besök på Söndrums IP, matchen slutade med tennissiffrorna 6-3 där firma Wilma och Lovisa gjorde samtliga mål för Astrio.

IS Halmia
Laget är fullproppat med självförtroende efter den fina säsongsstarten som efter fem omgångar innebär serieledning. Nu väntar dock ett riktigt tufft spelschema fram till sommaruppehållet med flera möten med lag på övre halvan plus två derbyn och ett tuff bortamatch på Öland. Till lördagens match är dom båda collegestudenterna Alicia Hansson och Sofia Voldby (ej disponibel för match ännu) med för första gången sedan hemkomst. Båda två har värdefull rutin och erbjuder truppen både spets och lite mer bredd vid skador och avstängningar. Lördagens match lär handla mycket om hur Halmias backlinje hanterar firma Brogren/Leidhammar, för offensivt har Halmia en stekhet trio i Evelina Brag (tveksam för spel imon), Azra Tokovic och Elin Hansson. 

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Finns gott om harmoni, moral, självförtroende och glädje i truppen nu efter serieinledningen - fanns dock mycket av dessa ingredienser tidigare också.
Efter ytterligare en bra träningsvecka, trots lite folk borta av olika anledningar, så är tankarna enbart positiva inför morgondagens trevliga derby.
Vi hoppas på mycket publik samt trevlig och sevärd match, vi har stor tro på oss själva.

Avspark
Lördag 14 maj kl 14.00 på Söndrums IP.

Länkar
Tabell och spelschema
Astrios hemsida
Hallandsposten
Idrottsstaden Halmstad på facebook (med videointervjuer av Nora och Alva Johansson)
Moa Jönsson inför derbyt – Hallandsport (halmstadsport.se)

// Kansliet

Etiketter: herr