IS Halmia Herr - Åstorps FF 1-0 (1-0)

Halmias herrar tog tre poäng och knappade in på serieledarna Vinberg. Foto: IS Halmia Halmias herrar tog tre poäng och knappade in på serieledarna Vinberg. Foto: IS Halmia

Tre blytunga poäng!

Oskar Törnfeldts nickmål i slutminuterna på första halvlek blev matchens enda mål, men det saknades verkligen  inte lägen för fler mål.

Första halvlek
Gästerna Åstorp startade matchen piggt och hade matchens första läge när ett avslut från snäv vinkel boxas undan av Alexander Nielsen i den 7e minuten. Trots skada och byte på Åstorps lagkapten Ewertzh så fortsätter gästerna att spela med en härlig energi och hög press och får matchens första högkaratiga målchans i den 16e minuten när en nick på hörna rensas undan på Halmias mållinje. Just fasta situationer och inte minst hörnor var Åstorp hyperfarliga på matchen igenom för övrigt. Även nästa läge är en fast situation där Åstorp lyfter in en frispark i straffområdet i den 20e minuten, bollen skarvas vidare och är bara en snedträff ifrån att sparkas in bakom Halmias målvakt.
Nu trampar dock Halmia igång och skapar fem bra lägen, bland annat en skarv strax utanför stolpen av Hamdi Sejdiu och en chipp i ribban av Alexander Arvidsson innan Oskar Törnfeldt nickar in ledningsmålet till publikens jubel precis innan halvtid.

Andra halvlek
Den andra halvleken innehåller mycket kamp, många byten och går inte till historien som den mest välspelade. Åstorp gör det fortsatt riktigt bra och lär nog överraska fler lag i den här serien med sitt uppoffrande och frejdiga spel. I minut 74 är kvitteringen inte långt borta men gästernas skytt fick se bollen studsa i ribban när bollen länge såg ut att vara på väg in i bortre krysset. Ånyo är det på hörnor som laget skapar sina flesta och bästa chanser, så även i slutet av matchen där Halmia klarar sig med hjärtat i halsgropen denna gång.

Sammanfattning
Tre poäng var det primära och det lyckades. Samtidigt så väntar vi fortfarande på att spelet ska lossna ordentligt, även om Åstorp ska ha cred för att man står upp som man gjorde. 

Huvudtränare Anders Wallins tankar om matchen:
- Spelmässigt inte vår bästa prestation i år men inställningen i 97 min var fantastisk. Vi tar med oss tre härliga poäng och visar att vi även kan vinna matcher när spelet inte stämmer fullt ut. Starkt.

Startelva
               Axel Ekström - Hamdi Sejdiu - Oskar Törnfeldt
     Alexander Arvidsson - Brandon Camacho - Kristoffer Thydell
Rasmus Bengtsson - Adrian Hallsö - Andreas Åström - Granit Ademi
                                   Alexander Nielsen

Målen
45' 1-0 Oskar Törnfeldt

Publik
234 st

Halmiaringens charklotteri

  1. 75
  2. 34
  3. 63

Nästa match
Borta mot Stafsinge (kalla kårar) fredagen den 13e (!) maj kl 18.30.

Länkar
Tabell och spelschema
Åstorps hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri

// Kansliet
 

Etiketter: herr