Inför IS Halmia Herr - Åstorps FF

Oskar Rantala Törnfeldt är viktig för Halmias offensiv. Här är han i kamp med Laholmsspelare. Foto: IS Halmia Oskar Rantala Törnfeldt är viktig för Halmias offensiv. Här är han i kamp med Laholmsspelare. Foto: IS Halmia

Viktig match för att hänga på i toppen

Efter förlusten senast är det nu bara tre poäng som gäller hemma på Örjans vall.

IS Halmia
Efter två raka vinster i inledningen av seriespelet så har laget bara mäktat med en poäng på dom senaste två matcherna. Laholm tog med sig en poäng hem efter premiären på Örjans vall, och senast blev det förlust 0-1 borta mot Kållered. Trots ett massivt bollinnheav och flertalet högkaratiga chanser så lyckades man inte trycka in bollen bakom ett defensivt duktigt hemmalag. Saknaden av skadade skyttekungen Jonatan Eriksson är stor, och frågan är vem som ska fylla hans plats framöver.
Inför fredagens match har Halmia värvat in 23-årige Kosovar Sulejmani, en stark och spelskicklig mittback som breddar truppen nu när Erik Pålsson ska opereras och Andreas Åström eventuellt flyttar i sommar. Saknas gör alltså Jonatan Eriksson (knä), Erik Pålsson (ljumske/häl), i övrigt är alla utom Robin Åkerblad (sjuk) spelklara.

Åstorps FF
Skåningarna tog sin första seger senast när man besegrade Kortedala hemma på Bjärshögs IP med 3-0. Dessförinnan har laget förlorat mot Åsa och Vejby samt spelat oavgjort mot Ytterby. Laget är nykomlingar i division 3 efter att i överlägsen stil ha vunnit sin div4-serie ifjol med tabellraden 17-4-1 och 75-20 i målskillnad.

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:
- Vi kommer från vår första förlust i seriespelet senast, där vi iofs presterade bra och hade ett enormt bollinnehav men skapade lite för lite målchanser. Vi har lagt besvikelsen bakom oss och fokuserat mycket på vårt arbetssätt i den offensiva tredjedelen under träningsveckan. Vi är väldigt revanschsugna och laddade inför kvällens drabbning på Örjans Vall.

Avspark
Fredag 6 maj kl 19.00 på Örjans vall. Kan ni inte vara på plats så kan ni följa matchen via appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Åstorps hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: herr