Inför IS Halmia Dam - Eskilsminne IF

Elin Hansson är en av flera offensiva vapen i det Halmia som under lördagen möte Eskilsminne. Foto: IS Halmia Elin Hansson är en av flera offensiva vapen i det Halmia som under lördagen möte Eskilsminne. Foto: IS Halmia

Tidig seriefinal mellan seriens två obesegrade lag

En häftig match väntar runt hörnet, en vinst skulle betyda mycket för båda lagen.

IS Halmia
Efter tre raka segrar så skuggar Halmia just Eskilsminne i toppen. Senaste två matcherna har man mött två nykomlingar som ännu inte tagit poäng, nu blir det dock betydligt tuffare. Mot Lörby senast fick man klara sig utan Elin Sjöström som var uttagen i Kristianstads trupp i Damallsvenska mötet med Djurgården, hon är dock tillgänglig till lördagens match. I övrigt är det Lina Eriksson (knä), Celine Gysenius (fot) samt Evelina Bengtsson (deltar i kollektiv träning men är inte redo för match) som saknas. På pluskontot så har Sofia Voldby och Alicia Hansson kommit hem från sina collegestudier och väntas delta fullt ut från och med nästa vecka. 

Eskilsminne IF
Helsingborgslaget har startat serien på bästa möjliga vis med fyra raka segrar och därmed full pott i poängkolumnen. En homogen och ganska rutinerad trupp ihop med en skyttedrottning i Johanna Olsson gör att man på allvar ser ut som en potentiell kandidat till seriesegern på förhand. Dagens match blir en stor värdemätare för hur bra laget faktiskt är. I truppen finns tidigare Halmianerna Frida Ottosson och Alva Hed.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Vi har vår bästa träningsvecka bakom, en fin grund för en riktigt bra prestation i morgon.
Vi har hyfsad koll på Eskilsminne, vilket dom säkert har på oss också.
Vår hemmaplan är inte riktigt bra ännu, så det blir konstgräs en match till - det passar oss och vårt spel.
Hjärtligt välkomna till en tidig seriefinal, som säkert både blir sevärd som spännande - VI har stor tro på oss.

Avspark
Lördag 7 maj klockan 14.00 på Halmstad Arena IP, plan 7 konstgräs.

Länkar
Tabell och spelschema
Eskilsminnes hemsida
Hallandsposten
Idrottsstaden Halmstad på facebook (med videointervjuer av bla Evelina Brag och Leif Jönsson)

// Kansliet

Etiketter: dam