Lörby IF - IS Halmia Dam 1-4 (1-3)

Azra Tokovic gjorde två av målen när Halmia besegrade Lörby och tog tredje raka segern. Foto: IS Halmia Azra Tokovic gjorde två av målen när Halmia besegrade Lörby och tog tredje raka segern. Foto: IS Halmia

Spännande i en halvtimme, men Halmia var för bra för nykomlingarna Lörby

Trots en bedrövlig gräsmatta så visade Halmia klass och manövrerade ut motståndarlaget. Med tredje raka segern väntar nu en tidig seriefinal på lördag mot obesegrade serieledaren Eskilsminne.

Första halvlek
Halmia rivstartade och gjorde både 1-0 och 2-0 första dryga kvarten. Hemmalaget reducerade visserligen efter knappt tjugo minuter men Halmia kunde öka på till 3-1 innan halvtimmen var spelad. Med ett stort bollinnehav malde Halmia ner Lörby och ledningen i halvtid kunde varit ännu större då Halmia hade avslut i både ribba och stolpe.

Andra halvlek
Halmia kontrollerar matchen och Azra Tokovic punkterar matchen med sitt andra mål för dagen med knappt tjugo minuter kvar. 

Sammanfattning
En väl genomförd match där Halmia visar klass trots en undermålig gräsplan. Segersiffrorna kunde varit än större, men sammantaget en bra bortamatch där alla tre anfallare bidrar med mål. Elin Sjöström deltog inte då hon ålte med Kristianstad till Stockholm för möte med Djurgården, förhoppningsvis är hon med på lördag när serieledarna Eskilsminne kommer på besök.

Huvudtränare Leif Jönsson reflekterar efter matchen:
- Inte lätt att bedriva vår fotboll på sådant underlag, den sämsta tävlingsplanen jag upplevt någonsin. Också en skaderisk faktiskt, borde spelats på konstgräs. Trots det äger Vi matchen mer eller mindre konstant, Lörby får sina kontringsmöjligheter när vi begår tekniska misstag pga underlaget. Stundtals visar vi upp briljant fotboll och samtliga mål föregås av bra passningsspel där vi kommer åt rätt ytor. Bra att våra forwards fortsätter producera mål och assist.
Nu ser Vi framemot en tidig seriefinal kommande lördag, kul!

Startelva
                    Evelina Brag - Azra Tokovic - Elin Hansson
              Moa Jönsson - Izabella Blomqvist - Alva Johansson
Ellen Welandson - Nora Johansson - Lovisa Robarth - Isa Rönneblad
                                      Cornelia Jarving

Målen
14' 0-1 Azra Tokovic
17' 0-2 Evelina Brag
19' 1-2
27' 1-3 Elin Hansson
71' 1-4 Azra Tokovic

Nästa match
Lördag 7 maj mot Eskilsminne IF, avspark 14.00 på Halmstad Arena IP plan 1 eller konstgräs, bestäms på torsdag.

Länkar
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Lörbys hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: dam