Inför Lörby IF - IS Halmia Dam

Halmias "yrväder" Evelina Brag har gjort fyra mål på seriens första tre matcher, med det så delar hon ledningen i seriens skytteliga. Blir det fler mål i helgen tro? Foto: IS Halmia Halmias "yrväder" Evelina Brag har gjort fyra mål på seriens första tre matcher, med det så delar hon ledningen i seriens skytteliga. Blir det fler mål i helgen tro? Foto: IS Halmia

Jagar tredje raka segern

Damerna imponerade senast när man besegrade nykomlingen Staffanstorp med 7-0. Nu väntar ännu en nykomling med noll inspelade poäng hittills.

Lörby IF
Blekingelaget är nykomlingar i division 1 efter att ha slutat 2a i sin div2-serie ifjol och sedermera fått en friplats i ettan sedan lag dragit sig ur. Att det är tufft att etablera sig i div1 som nykomlingar har laget fått känna på direkt och parkerar näst sist i tabellen med tre raka förluster. Senaste förlorade laget mot förra årets kombatanter Älmhult på bortaplan med 1-3. Bästa målskytten ifjol heter Maja Lundgren och noterades för 7 mål på 11 matcher (enkelserie). 

IS Halmia
Efter den tunga premiären där laget tappade 2-0 till 2-2 hemma mot topptippade Rosengård så har tjejerna inkasserat två raka segrar och en målskillnad på 10-1. Precis som huvudtränare Leif Jönsson varit noga med att påpeka så blir prestationerna sakta bättre och bättre vecka för vecka. Låt vara att Staffanstorp inte lär tillhöra toppen av tabellen, sju mål är ändå ett resultat av individuell skicklighet och ett väl fungerande lag. Skadan på Celine är tung, men hon beräknas ändå vara tillbaka efter sommaruppehållet. Ersättaren på sikt kanske heter Alicia Hansson som tillsammans med Sofia Voldby snart ansluter från sina college-äventyr. Lina Eriksson gjorde illa knät i matchen mot Rosengård och blir borta i ca 4 veckor, samtidigt är Evelina Bengtsson igång med rehab och förväntas börja träna med truppen redan i nästa vecka. Lånet från Kristianstads DFF, Elin Sjöström är osäker då KDFF har lite skavanker i truppen inför sin match på söndag, besked kommer ikväll fredag.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Läget i truppen är positivt efter seriestarten som att lagets moral som trivselmiljö bara blir bättre och bättre.Tungt för Celine, alla stöttar henne max. Bengtsson på väg tillbaka som Lina, väldigt snart ansluter även Voldby & Hansson. Vi åker till Lörby för en ny bra prestation som ger oss tre poäng.

Avspark
Lördag 30/4 kl 13.00 på Lörby Park. Matchen sänds live via lokaltidningen, se länk nedan.

Länkar
Tabell och spelschema
Lörbys hemsida
Länk till livesändning

// Kansliet

Etiketter: dam