IS Halmia Herr - Laholms FK 2-2 (1-0)

Laholm förstörde festen, och hade det inte varit för Stefan Radovanovic brytning i bilden ovan så kanske matchen hade slutat annorlunda när Kenan Covrk kom fri med målvakten i ledning 1-0. Foto: IS Ha Laholm förstörde festen, och hade det inte varit för Stefan Radovanovic brytning i bilden ovan så kanske matchen hade slutat annorlunda när Kenan Covrk kom fri med målvakten i ledning 1-0. Foto: IS Ha

Efter en fin inledning tappade Halmia både spelet och två poäng

Det såg så bra ut i ca 20 minuter, men sedan förändrades matchbilden. Laholm vände underläge till ledning på sju minuter, men Halmia kom tillbaka och kvitterade med kvarten kvar.

Första halvlek
Halmia inleder bra men Laholm har första chansen men får se sin styrning från dålig vinkel smita tätt utanför Markus Rydebergs första stolpe. På hörna i den 18e minuten tappar bortalagets målvakt bollen och Oskar Törnfeldt står rätt placerad för att trycka in 1-0. Även 2-0 hänger i luften när Kenan Covrk löper sig igenom till friläge mot målvakten, men avslutet dröjer lite för länge samtidigt som en hårt arbetande Laholmare slänger sig fram och stöter undan bollen precis i avslutsläget. Värt att notera är att Erik Pålsson som var ett frågetecken inför matchen gav tummen upp på uppvärmningen och bildade mittbackslås ihop med Adrian Hallsö. Men bara tio minuter in i matchen small det till i ljumsken och Halmia tvingades till ett tidigt byte. Den så viktige uppspelspunkten Alexander Arvidsson gick därmed ner i backlinjen och då tappade vi hans styrka på mitten och inte minst hans djupleds- och krossbollar som inledningsvis hade sårat Laholm gång på gång. Tempot och energin går ner sista 25 minuterna och det skapas inte mer än någon halvchans åt något håll.

Andra halvlek
Axel Ekström borde ha gett Halmia en 2-0 ledning i inledningen av andra halvlek, men osjälviskt väljer han att ensam med målvakten försöka hitta Oskar Törnfeldt med en svår passning vars avslut styrs undan. I anfallet efter kvitter Laholm till 1-1 sedan man tagit sig in i Halmias straffområde och via en skarv och en turlig styrning får se bollen sakta studsa in intill Markus Rydebergs högra stolpe från nära håll. Bara drygt fem minuter senare är det dags igen när gästernas Oskar Vernersson löper igenom på en fin passning från vänsterkanten, ensam med målvakten skickar han in 2-1 till Laholm. En stund senare är det nära 1-3 när Laholm kommer runt på vänster, skickar ett hårt inspel mot mål men framrusande spelare vid bortre stolpen hinner inte fram för att trycka dit den i öppet mål. Med kvarten kvar är det Axel Ekström som tar sig in i straffområdet och serverar nyligen inbytta Brandon Camacho i höjd med straffpunkten, avslutet misslyckas men han får ett läge till och kastar sig fram och med en klassisk tåpaj skickar in kvitteringen till 2-2. Laholm är sedan närmast segern när laget skakar fram tre bra lägen sista kvarten jämfört med Halmias enda försök som är ett misslyckat skott av Kristoffer Thydell.

Sammanfattning
Vad hände med spelet efter ca 20 minuter? Det så inledningsvis fina spelet försvann som en vind och Laholm bjöds in i matchen. Att flytta ner Alexander Arvidsson i backlinjen visade sig bli ödesdigert för offensiven då han ligger bakom så mycket bollvinster och fina uppspel. Laholm gör en bra bortamatch men hade fått åka hem tomhänta om Halmia hade lyckats hålla uppe spelet och inte minst utnyttjat sina lägen, vi tänker främst på både Kenans och Axels friläge vid ledning 1-0.

Startelva
               Axel Ekström - Hamdi Sejdiu - Oskar Törnfeldt
         Alexander Arvidsson - Kenan Covrk - Kristoffer Thydell
Daniel Radovanovic - Adrian Hallsö - Erik Pålsson - Andreas Åström
                                   Markus Rydeberg


Målen
18' 1-0 Oskar Törnfeldt (Alexander Arvidsson)
50' 1-1
57' 1-2
75' 2-2 Brandon Camacho (Axel Ekström)

Publik
304 st

Halmiaringens charklotteri

  1. 83
  2. 53
  3. 8


Länkar
Tabell och spelschema
Laholms hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri

// Kansliet
 

Etiketter: herr