Inför IS Halmia - Laholms FK

Premiär på Örjans vall och derby

Fina förutsättningar för en riktigt trevlig kväll, men räkna med en del förändringar i Halmia som vill kopiera damernas prestation under påsk när man besegrade just Laholm.

IS Halmia
Hemmalaget har startat med två raka seger och parkerar överst i tabellen efter två omgångar. Dessvärre får man klara sig utan skyttekungen Jonatan Eriksson resten av säsongen sedan "Jonte" ådrog sig en korsbandsskada under träning förra veckan. I veckan skadade sig även Rasmus Bengtsson och Erik Pålsson, Rasmus och Isak Gunnarsson (sjuk) missar kvällens match medans "Pålle" testas sent. Granit Ademi är dessutom avstängd efter sina två gula kort senast. Tillbaka i truppen jämfört med förra matchen är Kristoffer Thydell. Målskytten från senast, Axel Jacobsson samt Robin Åkerblad från U17 är åter med i truppen, denna gång även Svante Wiberg och Amin Muhammed.

Laholms FK
Gästerna Laholm inledde med en något överraskande förlust på bortaplan mot nykomlingen Åsa IF. I senaste omgången blev det dock tre poäng när Kortedala besegrades med 3-0 hemma på Glänninge Park. I laget finns tidigare Halmianerna Hasanen Nazar och Edmond Tasimder, även i övrigt är det många spelare med koppling till Halmstad så lagen känner varandra väl både individuellt och kollektivt.

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:
- Vi har haft en strulig träningsvecka med fem sjukdomar i truppen och två lättare skador, men majoriteten var tillbaka på den matchförberedande träningen igår. Vi har inlett med två raka segrar vilket vi är tillfreds med, och under delar av dessa matcher har vi presterat bra men också haft för djupa svackor och prestationsmässigt kan vi betydligt bättre.
Hemmapremiär på Örjans Vall och derby mot Laholm kittlar såklart lite extra och inför ikväll är vi fokuserade och överens om att prestationen under 90 min ska vara på en hög nivå och presterar vi som vi vill brukar det räcka långt. Kul också att ge våra mycket lovande U17-spelare plats i truppen.

Avspark
Ikväll fredag 22 april klockan 19.00 på Örjans vall. Kan du inte vara på plats så sänds matchen på hallandsposten.se och rapporteras i appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Laholms hemsida
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr