Inför IS Halmia Dam - FC Staffanstorp

Nyvunnet självförtroende efter derbyvinsten mot Laholm

Tjejerna jagar andra raka trepoängaren och fortsatt häng på tabelltoppen. Bortsett från Lina Eriksson så är truppen dessutom skadefri och laddade för match mot nykomlingen Staffanstorp.

IS Halmia
Efter den tunga premiären där laget tappade segern i slutminuterna så samlade tjejerna kraft och besegrade Laholm i derbyt på bortaplan med 3-1. Evelina Brag och Elin Hansson stod bakom i stort allt offensivt och lyser av självförtroende just nu. Årets serie är som bekant ett riktigt getingbo där bara första fem lagen är garanterade nytt div1-kontrakt, därmed är varje poäng av oehört stor betydelse, inte minst som idag på hemmaplan. Inlånade Elin Sjöström (Kristianstads DFF) har visat sig vara ett riktigt kap och styr det centrala mittfältet på ett övertygande sätt. Med inledande fyra poäng på dom två första matcherna så har laget satt sig i en bra sits inför fortsättningen.

FC Staffanstorp
Skånskorna fick en friplats till division 1 sedan Borgeby dragit sig ur, det visade sig dock att Lörby var laget som borde fått friplatsen sedan SvFF dribblat bort sig själva. Nu löste sig allt till slut och båda lag fick stanna kvar i div 1. Laget har inte helt oväntat haft en tuff start på serien och är ett av tre lag som fortfarande är poänglösa. Premiären borta mot Färjestaden förlorades med 2-3 sedan hemmalaget avgjort på tilläggstid, och i hemmapremiären släppte laget in tre mål under första dryga halvtimmen vilket gjorde uppförsbacken väl brant och laget förlorade med 1-3 mot Älmhult.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Truppen är pigga & glada efter derbyvinst och bra start på seriespelet. Efter en trubbig försäsong blir vi nu tydligt bättre och bättre vecka för vecka.
Lina Eriksson missar matchen pga skadan hon ådrog sig i premiären, vi får svar på magnetröntgen inom kort. Elin Sjöström är med i Kristianstads trupp ikväll (fredag) borta mot Häcken, men på hemvägen hoppar hon av i Halmstad och är med imorgon.
Staffanstorp är nykomlingar och har inlett med två förluster, det är dock inget vi tar fasta vid utan full fokus på oss och vår maxade prestation som skall ge oss tre poäng.

Avspark
Lördag 23 april klockan 15.00 på Halmstad Arenas konstgräs. Du kan också följa matchens händelser via appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Staffanstorps hemsida

// Kansliet

Etiketter: dam