Laholms FK - IS Halmia Dam 1-3 (1-1)

Halmia tog revansch efter förlusten i DM och vann borta mot Laholm med 3-1. Foto: IS Halmia Halmia tog revansch efter förlusten i DM och vann borta mot Laholm med 3-1. Foto: IS Halmia

Viktig och fullt rättvis derbyseger 

Efter den tunga förlusten mot Laholm i DM (3-4) så var det ett revanschsuget Halmia som gästade naturgräset på Glänninge Park.

Första halvlek
Tidigt i matchen visade det sig att Halmias båda yttrar var hoppet offensivt när det var trångt i mitten. Evelina Brag med sin explosivitet och snabbhet skapade oreda på sin vänsterkant och Elin Hansson fick tidigt övertaget på sin högerkant genom sin styrka och teknik. Bara under den första halvleken kunde vi räkna till minst sju målchanser för Halmia, nästan samtliga via kantspelet. Ändå stod det "bara" 1-1 i halvtid sedan Laholm kvitterat med ett väl placerat långskott. Evelina Brag gav Halmia ledningen i den 11e minuten.

Andra halvlek
Halmia tappade Moa Jönsson (bristning) i halvtid, detta i kombination med att Laholm satte en högre press gjorde att Halmia tappade lite av kommandot i matchen. Hemmalaget försökte trycka på för en kvittering men på en blixtsnabb omställning efter LFK-hörna så kontrade Halmia och Evelina Brag in ledningsmålet till 2-1. Efter målet var det fortsatt Laholm som försökte trycka på, men Halmia försvarade sig väl och Cornelia Jarving i målet tog hand om det som rann igenom. Med dryga tio minuter kvar så kontrade Halmia in slutresultatet till 3-1 genom Elin Hansson.

Sammanfattning
En riktigt bra första halvlek där man borde haft med sig minst en tvåmålsledning sett till skapade chanser. I andra halvlek fick Halmia problem när Laholm flyttade fram positionerna. Defensivt utan boll var det dock stabilt, men uppspelen fick många att sätta kaffet i halsen när bollarna spreds lite överallt. Yttrarna Evelina och Elin fick för lite boll i andra halvlek, dessutom fanns det flera tillfällen när laget kunde lagt bollen i djupled till Evelina som med sin snabbhet garanterat hade löpt ifrån sin markering, istället sökte man den korta passningen vilket ofta gjorde att Laholm vann närkamperna och snabbt kunde ställa om. Sammantaget en rättvis derbyvinst trots allt.

Startelva
                               Evelina Brag - Azra Tokovic - Elin Hansson
                           Moa Jönsson - Elin Sjöström - Izabella Blomqvist
Ellen Welandson Bolmenius - Nora Johansson - Celine Gysenius - Alva Johansson
                                                  Cornelia Jarving

Målen
11' 0-1 Evelina Brag
22' 1-1
57' 1-2 Evelina Brag
78' 1-3 Elin Hansson

Nästa match
Lördag 23 april mot FC Staffanstorp, avspark 15.00 på Halmstad Arena IP, konstgräs. 

Länkar
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Laholms hemsida
Fotogralleri

// Kansliet
 

Etiketter: dam