Inför Laholms FK - IS Halmia Dam

Derby med revansch i sikte!

Andra omgången och dags för första av åtta derbyn. Halmia är ute efter revansch efter förlusten i DM, men tre defensiva pjäser saknas.

Laholms FK
Sydhalländskorna besegrade Halmia på bortaplan i DM för ett par veckor sedan med 4-3. Visserligen var flera av målen bjudningar från hemmalaget, men Laholm tog verkligen vara på lägena som dök upp och tog dom nödvändiga tre poängen som behövdes för att passera Halmia i gruppen och avancera vidare i DM. Efter matchen åkte laget på träningsläger till Mallorca och i premiären spelade man 0-0 på bortaplan mot Älmhult.

IS Halmia
Seriepremiären mot Rosengård 1917 blev en förväntat tuff match mellan två bra lag, tyvärr tappade Halmia en 2-0 ledning till det förvisso rättvisa slutresultatet 2-2. Kvitteringen kom i slutminuten när laget inte orkade stå emot gästernas forcering. Extra bittert var det att Lina Eriksson drabbades av en skada och tvingades utgå bara dryga fem minuter efter inhopp. Till kvällens match saknas förutom Lina även Lovisa Robarth och Isa Rönneblad. Elin Sjöström från KDFF är med i truppen.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Vi har plåstrat om oss efter seriepremiären med mycket klipp från matchen samt två lugna träningar. Känslan och stämningen i truppen är mycket bra, vi kommer bli lite bättre för var match o vecka nu efter en något strulig försäsong. Vi kan LFK väl, som dom kan oss...inte längesedan Vi möttes - alltid kul med derby o VI går för bra spel på båda hållen som tre poäng hem.

Avspark
Ikväll skärstorsdag 14/4 kl 18.30 på Glänninge Park, Laholm. Gratis inträde. Ni som inte kan följa matchen på plats kan göra det via appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Laholms hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: dam