Inför IK Kongahälla - IS Halmia Herr

Bortamatch mot ännu en ny bekantskap

Premiären är avklarad, nu gäller det att hitta en hög lägstanivå framgent. Nästa motståndare är även det ett Göteborgslag (förvisso från Kungälv men ändå...) och ny bekantskap.

IK Kongahälla
Kungälvsgänget gör sin sjätte raka säsong i division 3 efter avancemanget från div4. Som bäst har laget placerat sig på en 5e plats, senast 2020. Förra säsongen blev det en sjundeplats, bara tre poäng ovanför negativ kvalplats. Nu har laget hamnade i den sydvästra serien ihop med ett par andra Göteborgslag. I premiären besegrade man Kortedala på bortaplan med 2-0, båda målen kom på hörna varav det andra gick direkt i mål. Bästa målskyttarna från ifjol var Iset Thoma Hajrizaj (10 mål) och Arvin Shojaee (7), men båda har lämnat för Angered BK resp Qviding FIF.

IS Halmia
Premiären gav tre härliga poäng och serieledning. Men andra halvlek var långt ifrån det trygga och bollskickliga Halmia som vi är vana vid att se. Den gången gick det vägen tack vare en stark inledning och tre mål innan halvtimmen var spelad. En premiär är dock alltid lite lite oviss och det viktiga var dom tre poängen först och främst. Nu till den mycket tråkiga nyheten om att skyttekungen Jonatan Eriksson skadade sig på träningen i veckan och riskerar att bli borta under en längre tid. Jonatan gjorde magnetröntgen under dagen och besked väntas under nästa vecka, vill det sig illa så är korsbandet trasigt och lång rehab väntar. Vi håller alla tummar och tår för att beskedet blir lindrigare än så och att Jonte snart är tillbaka på planen igen, krya på dig! Förutom Jonatan så saknas även Markus Rydeberg (bortrest) och Krstoffer Thydell (magsjuk). 

Huvudtränare Anders Wallins tankar inför matchen:
- Vi har en bra känsla och tar med oss inledningen från premiären. Givetvis vill vi inte hamna i den svackan som vi gjorde i andra halvek senast, vi har mycket mer fotboll än så i oss, och det ska vi visa under 90 minuter imorgon.

Avspark
Långfredag 15/4 kl 14.00 på Kongevi, Kungälv. Förhoppningsvis går det att följa matchen i appen "Min fotboll".

Länkar
Tabell och spelschema
Kongahällas hemsida

// Kansliet
 

Etiketter: herr