IS Halmia Dam - FC Rosengård 1917 2-2 (0-0)

Målfirande. Halmiatejerna firar Evelina Brags 1-0. Foto: IS Halmia Målfirande. Halmiatejerna firar Evelina Brags 1-0. Foto: IS Halmia

Delad pott i troligt toppmöte

Den hårda vinden bjöd inte upp till dans, men tjejerna gjorde vad dom kunde där ute men fick nöja sig med en poäng efter sen kvittering av gästerna.

Första halvlek
Gästerna startade matchen bäst när Halmia inte alls fick igång sitt passningspel, men trots två bra lägen för Rosengård så lyckades man inte trycka dit ledningsmålet. Efter dryga 20 minuter växer Halmia in i matchen och tar över taktpinnen. Trots några bra lägen står sig dock det oavgjorda, och rättvisa resultatet halvleken ut.

Andra halvlek
Halvleken hinner knappt börja innan Halmia vinner en högerhörna. Alva Johansson skickar in bollen mot mål och får se Evelina Brag i röran stöta in ledningsmålet i den 47e minuten. Knappa fem minuter senare är det dags igen, Elin Hansson nickar läckert fram bollen i djupet till Elin Sjöström som iskallt rullar in 2-0 intill målvaktens vänstra stolpe. Bättre start på andra halvlek är svår att få, men där tar lyckan slut, med besked dessutom. 
Isa Rönneblad gjorde tidigt illa ena foten, och byttes i den 52a minuten av till förmån för Lina Eriksson. Lina hann dock bara vara på plan i sju minuten innan hon blev utbytt efter en rejäl smäll där både fot, ankel och knä fick sig en rejäl törn. Vi håller givetvis tummarna för att det inte är något allvarligt, krya på dig Lina. 
Med dryga 20 minuter kvar kom reduceringen till 2-1 som totalt förändrade matchbilden. Halmia blev märkbart stressade av Rosengårds nyfunna energi. Trots försök att lugna ner spelet så kom gästerna i våg efter våg, dagens burväktare Cornelia Jarving fick bekänna färg både en och två gånger samtidigt som lagkamraterna slet som djur för att hålla undan till tre poäng. Till slut gick det inte att hålla undan längre, i matchens sista ordinarie minut kvitterar Rosengård till 2-2 som blev slutresultatet.

Sammanfattning
Surt sa räven, men det oavgjorda resultatet var kanske inte helt orättvist över 90 minuter. Känslan í efterhand var att det var två förmodade topplag som delade på poängen, och vore det inte för den hårda vinden så hade vi nog fått en ännu mer underhållande fotbollsmatch. 

Huvudtränare Leif Jönsson reflerkterar:
- Jag är nöjd med prestationen både offensivt och defensivt, samt lagets inställning. Inte lika nöjd med utdelningen med tanke på att vi hade ledningen med 2-0. Vid kvitteringsmålet är det en taktisk miss vid egen hörna som leder till kontringen när målet kommer. Rosengård är bra och ett garanterat topplag i år.
Vi fortsätter att växa vecka för vecka så den totala känslan trots poängtapp är klart bra faktiskt.

Startelva
                              Evelina Brag - Azra Tokovic - Elin Hansson
                           Moa Jönsson - Elin Sjöström - Alva Johansson
Ellen Welandson Bolmenius - Nora Johansson - Celine Gysenius - Isa Rönneblad
                                                  Cornelia Jarving

Lina Eriksson bytte av Isa Rönneblad efter 52 minuter
Lovisa Robrth bytte av Lina Eriksson efter 59 minuter
Izabella Blomqvist bytte av Evelina Brag efter 88 minuter

Målen
47' 1-0 Evelina Brag
51' 2-0 Elin Sjöström
70' 2-1
90' 2-2

Publik
80 st

Länkar
Tabell och spelschema
Rosengårds hemsida
Hallandsposten
Bildgalleri från matchen
Idrottsstaden Halmstad på facebook (med videointervjuder av L Jönsson och C Gysenius)

// Kansliet
 

Etiketter: dam