IS Halmia Herr - Angered MBIK 4-1 (3-0)

Halmias herrar firar ett av målen i premiärsegern mot Angered. Foto: IS Halmia Halmias herrar firar ett av målen i premiärsegern mot Angered. Foto: IS Halmia


Premiärseger och serieledning, gott så

Halmias herrar tog en komfortabel seger i premiären på ett blåsigt Halmstad Arena IP. Med förra årets premiär i minne och dagens andra halvlek så gäller det dock att vara ödmjuka inför fortsättningen. 

Första halvlek
Halmia satte högsta fart från start och fick en drömöppning när Jonatan Eriksson skickade in 1-0 på en inövad hörnvariant redan i den 2a minuten. Gästerna lyckades inte få stopp på hemmalagets offensiv och Kenan Covrk utökade till 2-0 via en vacker chip i den 10e minuten. Faktum är att det även borde varit 3-0 kort därefter, men Oskar Törnfeldt lyckades med konststycket att få bollen över ribban när han slängde sig fram för att styra in bollen i öppet mål. Men trean kom en stund senare istället, detta när Kristoffer Thydell pangade in 3-0 från drygt 20 meters avstånd innan halvtimmen var spelad. Halmia hade ytterligare några halvchanser och ledningen med 3-0 i halvtid var i underkant.

Andra halvlek
Gästernas enda chans för att väcka liv i matchen var att komma upp till andra halvlek med energi och hög press för att tidigt störa Halmias uppspel. Mycket riktigt så är det ett "nytt" bortalag som kommer ut och bokstavligt springer sönder Halmia som har fullt sjå med att hålla alla kroppsdelar intakta efter galna satsningar från bortalaget. Domarteamet hade tidigt möjlighet att gå in och sätta nivån, men la ribban på tok för högt vilket gav en irriterad stämning och rent av farligt duellspel. Angered spräckte förvisso nollan när man utnyttjade en straff i den 55e minuten, men förutom det så handlade andra halvlek nästan uteslutande om hawaii-fotboll fram och tillbaka. Hemmalaget hittade aldrig tillbaka till sitt lugna och trygga passningsspel utan föll in i motståndarnas mönster där varje anfall blev stressat och okontrollerat. Någon fara på taket för dom tre poängen var det dock aldrig. Med dryga kvarten kvar rann Jonatan Eriksson igenom och punkterade matchen, resten av tiden handlade mer om det röda kortet skulle visas upp eller ej.

Sammanfattning
Tre poäng, en bländande första halvlek och en skyttekung som levererar direkt. Andra halvlek får man inte tappa så som laget gör idag, oavsett domarnivå, vind eller vad det nu kan vara. Halmia kommer troligen att vara favoriter i dom flesta matcher under säsongen, och en del av motståndarnas knep kan vara att få laget ur balans genom tex tokpress, aggresivt spel på gränsen till fult etc, det måste man hantera bättre framöver.

Huvudtränare Anders Wallin reflerkterar:
- Vi är inte nöjda med prestationen, men starkt att vinna med 4-1 ändå. Vinden och eventuella premiärnerver kan vara en förklaring.

Uppställning
Axel Ekström (Hamdi Sejdiu) - Jonatan Eriksson (Brandon Camacho) - Oskar Törnfeldt
Alexander Arvidsson - Kenan Covrk (Endrit Mazreku) - Kristoffer Thydell
Rasmus Bengtsson - Erik Pålsson - Adrian Hallsö - Granit Ademi (Andreas Åström)
                                       Markus Rydeberg


Målen
2' 1-0 Jonatan Eriksson
10' 2-0 Kenan Covrk
27' 3-0 Kristoffer Thydell
56' 3-1 straff
74' 4-1 Jonatan Eriksson

Publik
93 st

Länkar
Tabell och spelschema
Angereds hemsida
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr