Inför IS Halmia Dam - FC Rosengård 1917

Seriepremiär!

Väntan är över, nu är det äntligen dags för seriespel igen. Med anledning av serieomläggningen så är årets säsong viktigare än på länge. Top 5 gäller för garanterat nytt kontrakt, nu ska agnarna sållas från vetet.

IS Halmia
Inlånade flicklandslagsspelaren Elin Sjöström från KDFF gjorde debut mot Värnamo och hon är tillgänglig tack vare samarbetsavtalet med damallsvenska Kristianstad. Evelina Bengtsson saknas fortfarande efter sin knäskad, samtidigt är Moa Jönsson (sjuk) och Celine Gysenius (baksida) tveksamma till start. Efter en lite knackig inledning av försäsongen pga skador och sjukdomar så har det sett betydligt bättre ut senaste månaden. Prestationen i epilogen mot Värnamo imponerade (seger 5-2) och laget känns definitivt redo för seriestart.

FC Rosengård 1917
Malmötjejerna fungerar som ett B-lag till Svenska mästarna FC Rosengård, det är här man ska fostra fram nästa generation landslagsspelare som ett första steg i seniorfotbollen. Föreningen var ifjol nykomlingar i division 1 och imponerade stort med att komma 2a bakom sedermera uppflyttade Bromölla. Laget har höga ambitioner och siktar på spel i Elitettan inom en snar framtid, inte så konstigt att man då är en av favoriterna till seriesegern.

Huvudtränare Leif Jönssons tankar inför matchen:
- Veckorna nu innan seriepremiären har känts bättre och bättre samt att vi fick ett mycket bra kvitto på vår status i samband med genrepet mot IFK Värnamo. Träningslägret höjde även gruppens dynamik som sammanhållning, något som dock var bra redan innan.
Tuff men rolig inledning på årets seriespel, kul med hemmaplan också och vi har klara förhoppningar om både bra prestation som poäng. Jättekul att vårt samarbete med KDFF satt sig så bra också så tidigt, deras Elin Sjöström har kommit in mer än väl i vår grupp.
Hjärtligt välkomna och stötta vårt härliga damlag, vi tror på ett bra år igen.

Avspark
Söndag 10 april kl 14.15 på Halmstad Arena konstgräs. Entré 100 kr. Kiosk inkl grill finns på plats. Vänligen betala med swish i entré och kiosk, kontanter fungerar också.

Länkar
Tabell och spelschema
Rosengårds hemsida
Hallandsposten
Idrottsstaden Halmstad på facebook (med videointervjuer av L. Jönsson och C. Jarving)

// Kansliet

Etiketter: dam